Hoe kristalliseer ik mijn chocolade in de microgolfoven?


  1. Giet een hoeveelheid Callets in een plastic kom.
  2. Zet ze in de microgolf en verwarm op 800 à 1000W.
  3. Stop de microgolfoven om de 15 à 20 seconden en roer de massa goed door zodat de chocolade niet verbrandt.
  4. Blijf dit herhalen tot de Callets volledig gesmolten zijn, en de chocolade een temperatuur bereikt van 45°C.
  5. Stop met verder verwarmen en roer goed dooréén tot alle Callets gesmolten zijn.
  6. Voeg aan deze gesmolten chocolade 15 tot 20% Callets toe.
  7. Meng goed zodat de Callets langzaam smelten en hun stabiele kristallen verdeeld worden over de hoeveelheid gesmolten chocolade.
  8. Smelten de callets te snel? Voeg er dan gerust ,stap per stap, nog meer toe en blijf roeren!
  9. Het eindresultaat is een voorgekristalliseerde chocolade die lichtjes ingedikt is, klaar om verwerkt te worden.
  10. Als de chocolade weer gaat indikken, verwarm je een 20% van de hoeveelheid weer op tot 45°C en meng je deze bij de ingedikte chocolade.
  11. Blijf controleren en spelen met warmen en koelen zodanig de vloeibaarheid perfect blijft.