Bakvragen
Hoe kristalliseer ik mijn chocolade in de microgolfoven?
- Giet een hoeveelheid Callets in een plastic kom.
- Zet ze in de microgolf en verwarm op 800 à 1000W.
- Stop de microgolfoven om de 15 à 20 seconden en roer de massa goed door zodat de chocolade niet verbrandt.
- Blijf dit herhalen tot de Callets volledig gesmolten zijn, en de chocolade een temperatuur bereikt van 45°C.
- Stop met verder verwarmen en roer goed dooréén tot alle Callets gesmolten zijn.
- Voeg aan deze gesmolten chocolade 15 tot 20% Callets toe.
- Meng goed zodat de Callets langzaam smelten en hun stabiele kristallen verdeeld worden over de hoeveelheid gesmolten chocolade.
- Smelten de callets te snel? Voeg er dan gerust ,stap per stap, nog meer toe en blijf roeren!
- Het eindresultaat is een voorgekristalliseerde chocolade die lichtjes ingedikt is, klaar om verwerkt te worden.
- Als de chocolade weer gaat indikken, verwarm je een 20% van de hoeveelheid weer op tot 45°C en meng je deze bij de ingedikte chocolade.
- Blijf controleren en spelen met warmen en koelen zodanig de vloeibaarheid perfect blijft.