5 granen & 4 zaden vloerbrood


5 granen 4 zaden vloerbrood min

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Recept (traditionele oven)

  • Bepaal de grootte van het brood.

  • Weeg alle ingrediënten af maar zorg dat de gist niet direct in contact komt met het zout voor dat het water erbij zit.

  • Kneed alle ingrediënten met het handwarm water tot een soepel deeg.

  • Voeg een klein beetje extra water toe als het deeg tijdens het mengen te droog lijkt.

  • Kneed het gedurende 10 min met een keukenrobot tot een glad deeg (of 20 min met de hand).

  • Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 15 min rusten op kamertemperatuur.

  • Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.

  • Breng het deeg daarna in de gewenste vorm.

  • Spuit de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.

  • Leg de opgemaakte deegstukken op de bakplaat, houd voldoende ruimte tussen de broden.

  • Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 40 min rijzen op kamertemperatuur.

  • Snij het brood met een broodmesje in met een motief naar eigen keuze.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het op 220 °C gedurende 30-35 minuten gaar.

  • Laat het brood na het bakken afkoelen op een rooster.

Producten in dit recept


5 granen en 4 zaden brood 2.5 kg

€ 8,27

Bloem voor meergranen- en zadenbrood

Droge gist 5 x 11 g

€ 2,00

Droge gist