Recepten
Appeltaart cupcakes

Ingrediënten
Deeg:
200 g Cupcake mix Bakers@Home
100 g roomboter
2 eieren
1 eetlepel plantaardige olie
Vulling:
3 appels
50 g donkere bastersuiker
25 g rozijnen Bakers@Home
4 g kaneel
Afwerking:
1 potje afdekgelei neutraal Bakers@Home
Benodigdheden
Mengkom
Bakplaat
Snijmesje
Bereiding
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Meng de Cupcake mix met de eieren en de plantaardige olie in een kom tot een mooi glad beslag.
Meng 1 minuut op lage snelheid, voeg de roomboter toe (op kamertemperatuur).
Mix het geheel nog eens 5 minuten op middelhoge snelheid.
Snij de appels in kleine blokjes van 1 cm en doe deze in een kom.
Meng de andere ingrediënten door de appelblokjes tot alles goed is verdeeld.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Plaats 20 à 24 cupcake papiertjes op de bakplaat.
Vul de cupcake papiertjes voor de helft met het beslag.
Verdeel de appelvulling over de cupcakes en druk het een klein beetje aan.
Zet deze op de bakplaat ongeveer 3 cm uit elkaar.
Bak de cupcakes 20 à 25 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
Laat na het bakken de cupcakes afkoelen op een rooster.
Voor een mooie glans kunt u na het bakken de cupcakes insmeren met de neutrale afdekgelei.