Appeltaart cupcakes


Appeltaart cupcake

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

  • Meng de Cupcake mix met de eieren en de plantaardige olie in een kom tot een mooi glad beslag.

  • Meng 1 minuut op lage snelheid, voeg de roomboter toe (op kamertemperatuur).

  • Mix het geheel nog eens 5 minuten op middelhoge snelheid.

  • Snij de appels in kleine blokjes van 1 cm en doe deze in een kom.

  • Meng de andere ingrediënten door de appelblokjes tot alles goed is verdeeld.

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

  • Plaats 20 à 24 cupcake papiertjes op de bakplaat.

  • Vul de cupcake papiertjes voor de helft met het beslag.

  • Verdeel de appelvulling over de cupcakes en druk het een klein beetje aan.

  • Zet deze op de bakplaat ongeveer 3 cm uit elkaar.

  • Bak de cupcakes 20 à 25 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

  • Laat na het bakken de cupcakes afkoelen op een rooster.

  • Voor een mooie glans kunt u na het bakken de cupcakes insmeren met de neutrale afdekgelei.

Producten in dit recept


Cupcake mix 800 g

€ 5,01

Mix voor cupcakes

Bruine kandijpoeder 1 kg

€ 5,25

Bruine kandijpoeder

Rozijnen 300 g

€ 3,94

Rozijnen

Afdekgelei neutraal 300 g

€ 5,90

Afdekgelei neutraal