Recepten
Baulusbrood
Ingrediënten
1 vel kant-en klaar bladerdeeg Van Marcke
400 g luxebrood Bakers@Home (200 ml water + 10 g gist)
100 g crème patissière Bakers@Home (250 ml melk)
100 g cakemix Bakers@Home (50 g boter + 1 ei)
1 zakje Rozijnen Bakers@Home
1 potje afdekgelei neutraal Bakers@Home
1 potje fondantglazuur wit
Benodigdheden
1 taartvorm +/- 28 cm doorsnede
Weegschaal
Deegkom
Mengkom
Garde
Mes & vork
Pan
Kwast
Zeefje
Spatel
Bereiding
Cakemix
Weeg alle grondstoffen af.
Meng dit alles kort door elkaar voor 3 minuten op middelhoge snelheid.
Crème patissière
Weeg alle grondstoffen af.
Meng deze met een garde kort door elkaar voor 2 minuten tot een glad geheel.
Luxedeeg
Weeg alle grondtoffen af voor het het luxe deeg.
Meng alle ingredienten 2 minuten met de keukenrobot op lage snelheid.
Daarna nog 10 minuten kneden op middel hoge snelheid.
Tot er een soepel en glad deeg ontstaat.
Laat het deeg 15 minuten rusten onder een droge theedoek op kamertemperatuur.
Totale verwerking
Ontdooi het bladerdeeg.
Rol het luxedeeg uit tot een rechthoek met een dikte van ongeveer 1 cm.
Meng het cakebeslag samen met de crème patisserie door elkaar heen met een spatel tot het een geheel is.
Smeer de deegplak in met deze mengeling en bestrooi het geheel met rozijnen.
Smeer de rand vóór het dichtrollen in met een losgeklopt ei, zodanig dat de sluitzijde gesloten blijft.
Rol het deeg met de langste zijde van bovenaan strak op naar onder toe, zo bekom je een lange rol gevuld deeg.
Snij nu van de deegrol koeken van 3 cm breedte.
Spuit de bakvorm in met bakspray.
Beleg de taartvorm met bladerdeeg en prik enkele keren in de onderzijde van de taartvorm in het bladerdeeg.
Leg de gesneden koeken met snijzijde naar onder in de taartvorm.
Leg de taartvorm vol met deze schijven, zodat ze net tegen elkaar aan liggen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat het geheel nog eens 30 minuten rijzen onder een droge theedoek op kamertemperatuur.
Smeer de bovenzijde in met losgeklopt ei.
Plaats de bakvorm op de bakplaat midden in de oven.
Bak af op 200°C gedurende 25 minuten.
Laat het brood goed afkoelen na het bakken.
Afwerking
Verwarm de afdekgelei tot 40 graden.
Bestrijk de bovenzijde van het brood hier mee in.
Verwarm nu de fondant glazuur tot 40 graden en voeg dan 10% water toe.
Bestrijk de bovenzijde van het brood nu volledig met de glazuur.
Tips voor extra afwerking
Bestrooi het brood na afloop nog eens met amandelschaafsel en bestrooi het daarna met bloemsuiker.