Biscuittaart met slagroom


Biscuittaart

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Biscuit

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

    Doe het water, eieren en biscuitmix in een beslagkom en mix het met de machine 1 minuut op lage snelheid en daarna nog eens 8 minuten op hoge snelheid.

    Laat het daarna nog 1 minuut draaien op lage snelheid (om zo een mooie fijne structuur te krijgen in uw beslag).

    Spray de bakvorm in met bakspray en vul de bakvorm met het biscuitbeslag voor 3/4.

    Plaats de bakvorm op de bakplaat en zet deze in het midden van de voorverwarmde oven.

    Bak het in 35 à 40 minuten gaar op 175°C.

    Haal na het bakken de biscuit uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

  • Vulling

  • Klop de slagroom op met de bloemsuiker, tot een lobbige massa (iets dikker dan kwark).

    Als de biscuit is afgekoeld, snij deze dan twee maal horizontaal door zodat er 3 gelijke delen zijn.

    Vul elke laag met een dun laagje advocaat en een laagje (1 cm) opgeklopte gesuikerde slagroom.

    Herhaal dit tot alle biscuitlagen voorzien zijn van vulling en stapel deze op elkaar.

    Smeer nu aan de buitenzijde met een paletmes de taart helemaal in met de overige opgeklopte slagroom, tot u de biscuit niet meer ziet.

    Druk aan de zijkant zachtjes met uw hand het chocoladeschaafsel er tegenaan.

    Doe in de spuitzak een spuitmondje naar eigen keuze en vul de spuitzak met slagroom.

    Knijp de bovenzijde van de spuitzak goed dicht met uw hand en spuit mooie doppen of rozetten aan de bovenzijde van uw taart.

    Decoreer de taart verder af met fruit en decoratie naar eigen keuze.

    Als u vers fruit gebruikt is het belangrijk om deze af te strijken met de afdekgelei.

Producten in dit recept


Biscuitmix 800 g

€ 4,70

Mix voor biscuit

Bloemsuiker 300 g

€ 2,77

Bloemsuiker

Donkere chocolade pailletten 250 g

€ 7,24

Donkere chocolade pailletten

Afdekgelei neutraal 300 g

€ 5,90

Afdekgelei neutraal