Borrelsticks


Borrelsticks min

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Mengkom

  • Snijmes

  • Theedoek

  • Bakspray / bakpapier

  • Bakplaat

Bereiding

  • Recept voor 16 borrelsticks

  • Weeg alle ingrediënten voor het deeg af en zorg dat de gist niet direct in contact komt met het zout voor dat het water erbij zit.

  • Kneed alle ingrediënten met het handwarm water tot een soepel deeg voor ongeveer 10 min.

  • Snij ondertussen de knoflook en de gedroogde tomaten in fijne blokjes.

  • Meng dit samen met de olie in een kom en voeg dit toe aan het deeg.

  • Meng dit kort door het deeg, ongeveer 1 à 2 minuten, tot alles goed verdeeld zit.

  • Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 15 min rusten op kamertemperatuur.

  • Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken (25 gram).

  • Laat de stukjes deeg 10 min rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.

  • Spuit de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.

  • Rol de deegstukjes uit tot een lengte van 15 cm.

  • Leg de uitgerolde deegstukken op de bakplaat, houd ongeveer 5 cm ruimte tussen elk stukje deeg.

  • Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 30 min rijzen op kamertemperatuur.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het op 200 °C gedurende 20-25 minuten gaar.

  • Haal de borrelsticks na het bakken uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat.

Producten in dit recept


5 granen en 4 zaden brood 2.5 kg

€ 8,27

Bloem voor meergranen- en zadenbrood

Droge gist 5 x 11 g

€ 2,00

Droge gist