Recepten
Borrelsticks

Ingrediënten
Deeg:
225 g bloem 5 granen & 4 zaden brood Bakers@Home
125 ml water (handwarm)
4 g zout
3 g droge gist / 6 g verse gist
Vulling:
10 ml olie
4 teentjes knoflook
20 g gedroogde tomaten
Benodigdheden
Mengkom
Snijmes
Theedoek
Bakspray / bakpapier
Bakplaat
Bereiding
Recept voor 16 borrelsticks
Weeg alle ingrediënten voor het deeg af en zorg dat de gist niet direct in contact komt met het zout voor dat het water erbij zit.
Kneed alle ingrediënten met het handwarm water tot een soepel deeg voor ongeveer 10 min.
Snij ondertussen de knoflook en de gedroogde tomaten in fijne blokjes.
Meng dit samen met de olie in een kom en voeg dit toe aan het deeg.
Meng dit kort door het deeg, ongeveer 1 à 2 minuten, tot alles goed verdeeld zit.
Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 15 min rusten op kamertemperatuur.
Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken (25 gram).
Laat de stukjes deeg 10 min rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.
Spuit de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.
Rol de deegstukjes uit tot een lengte van 15 cm.
Leg de uitgerolde deegstukken op de bakplaat, houd ongeveer 5 cm ruimte tussen elk stukje deeg.
Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 30 min rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het op 200 °C gedurende 20-25 minuten gaar.
Haal de borrelsticks na het bakken uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat.