Recepten
Cake
Ingrediënten
400 g Cakemix Bakers@Home
200 g roomboter (kamertemperatuur)
4 eieren
2 eetlepels plantaardige olie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de cakemix met de eieren en de plantaardige olie in een kom tot een mooi, glad beslag.
Meng 1 minuut op lage snelheid, voeg de roomboter toe (op kamertemperatuur).
Mix het geheel nog eens 5 minuten op middelhoge snelheid.
Spray de gewenste bakvorm in met bakspray.
Verdeel het beslag in een bakvorm naar keuze en zorg ervoor dat de vorm voor 3/4 is gevuld.
Bak de cake gedurende 50 à 55 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
Prik met een dunne priem in het midden van de cake (op het einde van de baktijd), als hier geen beslag meer aan zit is de cake gaar.
Anders de baktijd verlengen met 5 minuten.
Na het bakken de cake uit de bakvorm halen en laten afkoelen op een rooster.
Tips voor extra afwerking
Geef uw cake een nog feestelijkere uitstraling en smaak door er een paar druppels kleur- en/of smaakstoffen aan toe te voegen van Bakers@home.