Recepten
Chocolade botertruffels
Ingrediënten
Ingrediënten deeg:
125 g boter
75 g Hazelnootpraliné
200 g Donkere chocolade
Afwerking
400 g Donkere chocoladeschilfers Bakers@Home
300 g Donkere chocolade
Benodigdheden
Keukenrobot met klopper
Bakpapier
2 bakplaten
Bereiding
Recept voor 35 truffels
Bereiding deeg
Smelt de chocolade in de microgolfoven.
Klop de boter luchtig en voeg er de hazelnootpraliné aan toe, klop verder door.
Eindig met er de gesmolten chocolade onder te mengen.
Schep over in een spuitzak en spuit de vulling in lange slierten op een met bakpapier belegde plaat.
Laat opstijven in de koelkast.
Afwerking
Smelt de chocolade voor de afwerking in de microgolfoven.
Plaats de schilfers op een plaat.
Dop de koude, gespoten truffeldeegjes volledig onder in de warme chocolade en rol ze onmiddellijk door de schilfers.
Tips voor extra afwerking
Je kan bij het truffeldeeg steeds 20g alcohol naar keuze toevoegen.
Schilfers kan je ook vervangen door Amandelschaafsel Bakers@Home of cacaopoeder.