Chocolade dessert


Chocolade dessert

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Mengkom

  • Bakvorm

  • Bakspray

  • Priem

  • Rooster

  • Snijmes

  • Glas

  • Lepel

  • Bakpapier

Bereiding

  • Cake

  • Verwarm de oven voor op 170 °C.

    Meng de cakemix met de eieren en de plantaardige olie in een kom tot een mooi, glad beslag.

    Meng 1 minuut op lage snelheid, voeg de roomboter toe (op kamertemperatuur).

    Mix het geheel nog eens 5 minuten op middelhoge snelheid.

    Spray de gewenste bakvorm in met bakspray.

    Verdeel het beslag in een bakvorm naar keuze en zorg ervoor dat de vorm voor 3/4 is gevuld.

    Bak de cake gedurende 50 à 55 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

    Prik met een dunne priem in het midden van de cake (op het einde van de baktijd) als hier geen beslag meer aan zit is de cake gaar.

    Anders de baktijd verlengen met 5 minuten.

    Na het bakken de cake uit de bakvorm halen en laten afkoelen op een rooster.

    Snij de cake in plakken van 5 mm dik en steek hier rondjes uit ter grote van het glas waar u het dessert in gaat maken.

    voorzie 2 plakjes per dessert.

  • Chocolademousse

  • Mix de inhoud van één verpakking met 1 liter koude melk.

    Klop gedurende 5 minuten op volle snelheid op.

  • Afwerking

  • Leg onder in het glas een plakje cake, spuit daarbovenop 2 cm chocolademousse.

    Boven op de chocolademousse weer een plakje cake leggen en druk deze voorzichtig aan.

    Spuit hierop weer 2 cm chocolademousse en strijk de bovenzijde af met een lepel.

    Sprooi aan de bovenop de chocolademousse gebroken stukjes Macadamianoten.

    En plaats het dessert in de koelkast (minimaal 45 min).

    Smelt wat overgebleven chocoladedruppels au bain-marie

    En strijk deze dun uit op een bakpapier 2 mm dik.

    Laat de chocolade hard worden op een koel plaats, en breek daarna de chocolade in stukken en steek deze in de bovenzijde van het dessert.

    Bestrooi de bovenzijde van het dessert net voor het opdienen met bloemsuiker.

Tips voor extra afwerking

Producten in dit recept


Cakemix 800 g

€ 4,62

Mix voor cake

Donkere chocolademousse 800 g

€ 11,85

Donkere chocolademousse

Melkchocolade callets 823 (33,6%) 2,5 kg

€ 23,75
Nieuw

Melkchocolade callets 823

Bloemsuiker 300 g

€ 2,77

Bloemsuiker