Recepten
Chocolade diamanten
Ingrediënten
180 g boter
90 g kristalsuiker
0,5 g kaneelpoeder
250 g bloem
15 g cacaopoeder
Benodigdheden
Keukenrobot
Bakplaat
Keukenmes
Bakpapier
Bereiding
Meng in de keukenrobot met behulp van de vlinder, de boter op kamertemperatuur en de suiker.
Meng er nadien de bloem, kaneelpoeder en cacaopoeder bij.
Verdeel het deeg in 2 delen en rol cilinders van 3-4 diameter.
Laat deze minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
Wrijf de cilinders in met eiwit en rol deze door de grove suiker.
Versnij in schijfjes van 1 cm en plaats ze op een bakplaat belegd met bakpapier.
Bakken op 180°C gedurende 18-20 minuten.
Tips voor extra afwerking
Je kan op dit deeg 150 g donkere chocolade Callets 811 grof versneden toevoegen als extra.