Recepten
Chocolade frambozentaartje
Ingrediënten
Zanddeeg bodem:
240 g Zachte boter
180 g Bloemsuiker Bakers@Home
4 g zout
60 g Amandelpoeder Bakers@Home
60 g ei
420 g Bloem
Ganache:
420 g slagroom
420 g melk
180 g eigeel
Afwerking
Verse frambozen
Benodigdheden
Steelpan
Keukenrobot
Mengkom
Bakplaat
Bakpapier
Bereiding
Recept voor 7 taartjes
Zanddeeg bodem
Meng de boter op kamertemperatuur en de bloemsuiker in de keukenrobot met behulp van de haak.
Voeg er dan de andere ingrediënten aan toe en laat enkele minuten kneden tot een glad en stevig deeg.
Laat het deeg in een folie gedurende 1 uur in de koelkast rusten.
Rol het deeg uit op 3mm dikte en drapeer de ronde bakringen en druk de randen goed aan.
Plaats deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Afbakken op 160°C gedurende 30 minuten, controleer regelmatig.
Laat het geheel afkolen op kamertemperatuur.
Ganache
Verwarm al roerend de melk en de room met het eigeel in een steelpan op het vuur (83°C).
Meng tot het geheel begint te binden.
Giet deze gebonden vloeistof doorheen een zeef over de chocolade stukjes.
Roer goed tot een gladde en homogene textuur.
Giet deze ganache in de taartbodems en laat het een uurtje in de koelkast uitharden.
Afwerking
Werk de taartjes af met de verse frambozen.