Chocolade rotsjes


Bakers at home Chocoladerotsjes

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Bakpapier

  • Bakplaat

  • Mengkom

  • Spatel

  • Eetlepel

Bereiding

  • Recept voor 35 rotsjes

  • Rooster de amandelstaafjes tot een mooie goudgele kleur in de oven, 145°C gedurende 30 minuten, kijk regelmatig na.

  • Laat deze mooi afkoelen tot kamertemperatuur.

  • Smelt de cacaoboter tot 40°C en bewaar hem op 40°C.

  • Kristalliseer de donkere chocolade au bain-marie of in de microgolfoven.

  • Meng de warme cacaoboter bij de geroosterde amandelstaafjes.

  • Voeg er dan de gekristalliseerde chocolade aan toe en meng kort.

  • Op een plaat bedekt met bakpapier en met behulp van een eetlepel vorm je kleine hoopjes.

  • Laat deze verder uitkristalliseren op kamertemperatuur.

Tips voor extra afwerking

  • Je kan steeds een ander type chocolade gebruiken, maar opgelet voor de kristallisatietemperaturen van deze.

  • Je kan ook gerust andere noten- en/of zadenmengelingen gebruiken in plaats van de amandelstaafjes.

Producten in dit recept


Donkere chocolade callets 811 (54,5%) 2,5 kg

€ 22,95
Nieuw

Donkere chocolade callets 811