Recepten
Chocolade rotsjes
Ingrediënten
300 g amandelstaafjes
25 g cacaoboter
Benodigdheden
Bakpapier
Bakplaat
Mengkom
Eetlepel
Bereiding
Recept voor 35 rotsjes
Rooster de amandelstaafjes tot een mooie goudgele kleur in de oven, 145°C gedurende 30 minuten, kijk regelmatig na.
Laat deze mooi afkoelen tot kamertemperatuur.
Smelt de cacaoboter tot 40°C en bewaar hem op 40°C.
Kristalliseer de donkere chocolade au bain-marie of in de microgolfoven.
Meng de warme cacaoboter bij de geroosterde amandelstaafjes.
Voeg er dan de gekristalliseerde chocolade aan toe en meng kort.
Op een plaat bedekt met bakpapier en met behulp van een eetlepel vorm je kleine hoopjes.
Laat deze verder uitkristalliseren op kamertemperatuur.
Tips voor extra afwerking
Je kan steeds een ander type chocolade gebruiken, maar opgelet voor de kristallisatietemperaturen van deze.
Je kan ook gerust andere noten- en/of zadenmengelingen gebruiken in plaats van de amandelstaafjes.