Recepten
Chocolade toffee
Ingrediënten
Bereiding:
15 cl water
500 g Griessuiker
3 g zout
500 g Glucose
25 g Melkchocolade Callets 823
75 g cacaoboter
20 cl gecondenseerde gesuikerde melk
150 g Fondantsuikerdeeg
Afwerking:
Benodigdheden
Diepe kookpan
Diepe bakplaat
Bakpapier
Keukenmes
Dompelvork
Bereiding
Bereiding
Breng het water, de suiker, het zout, vanillemerg en de glucose aan de kook.
Voeg er de melk aan toe en roer tot aan het kookpunt.
Doe er de melkchocolade en cacaoboter bij, laat verder koken tot 122°C, controleer met een suikerthermometer.
Zet een diepe bakplaat met boorden en belegd met bakpapier klaar.
Stort de kokende massa voorzichtig uit.
Laat deze karamel opstijven bij kamertemperatuur.
Eenmaal lauw kan je er mooie blokjes van snijden.
Laat verder uitharden.
Afwerking
Kristalliseer 500 g donkere chocolade Callets en haal de blokjes door de chocolade.
Plaats ze op een plaat bedekt met bakpapier en laat uitharden
Tips voor extra afwerking
Je kan hier perfect specerijen aan het kooksel toevoegen, zoals een beetje nootmuskaat.