Chocolade toffee


Bakers at home Chocoladetoffee

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Bereiding

  • Breng het water, de suiker, het zout, vanillemerg en de glucose aan de kook.

    Voeg er de melk aan toe en roer tot aan het kookpunt.

    Doe er de melkchocolade en cacaoboter bij, laat verder koken tot 122°C, controleer met een suikerthermometer.

    Zet een diepe bakplaat met boorden en belegd met bakpapier klaar.

    Stort de kokende massa voorzichtig uit.

    Laat deze karamel opstijven bij kamertemperatuur.

    Eenmaal lauw kan je er mooie blokjes van snijden.

    Laat verder uitharden.

  • Afwerking

  • Kristalliseer 500 g donkere chocolade Callets en haal de blokjes door de chocolade.

    Plaats ze op een plaat bedekt met bakpapier en laat uitharden

Tips voor extra afwerking

  • Je kan hier perfect specerijen aan het kooksel toevoegen, zoals een beetje nootmuskaat.

Producten in dit recept


Vanillestokken zwart 3 stuks

€ 11,03

Zwarte vanillestokken

Melkchocolade callets 823 (33,6%) 2,5 kg

€ 23,75
Nieuw

Melkchocolade callets 823

Donkere chocolade callets 811 (54,5%) 2,5 kg

€ 22,95
Nieuw

Donkere chocolade callets 811