Chocolade-vanille cake


Chocolade

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Cake

  • Verwarm de oven voor op 180 °C

    Meng de Cakemix met alle andere ingrediënten in een kom tot een mooi, glad beslag.

    Meng 1 minuut op lage snelheid, voeg de roomboter toe (op kamertemperatuur).

    Mix het geheel nog eens 5 minuten op middelhoge snelheid.

    Spray de gewenste bakvorm in met bakspray.

    Verdeel het beslag in een bakvorm naar keuze en zorg ervoor dat de vorm voor 3/4 is gevuld.

    Bak de cake gedurende 50 à 55 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

    Als de cake in de oven zit kunt u alvast de vulling gaan maken.

    Prik met een dunne priem in het midden van de cake (op het einde van de baktijd) als hier geen beslag meer aan zit is de cake gaar.

    Anders de baktijd verlengen met 5 minuten.

    Na het bakken de cake uit de bakvorm halen en laten afkoelen op een rooster.

  • Vulling

  • Doe het water (25 °C) met de mix en de basterdsuiker in een kom.

    Meng dit met een garde gedurende 1 minuut tot een glad geheel.

    Laat het mengsel 15 minuten rusten op kamertemperatuur.

    Klop ondertussen met de mixer de roomboter luchtig gedurende 10 minuten op middelhoge snelheid.

    Voeg het mengsel toe in 5 delen op de laagste mengstand van de mixer.

    Belangrijk is dat het huidige deel telkens goed gemengd is voor je het volgende deel toevoegt.

    Herhaal dit tot het volledige mengsel door de opgeklopte roomboter is gemengd.

    Voeg nu het vanille aroma toe naar eigen smaak.

    Klop het geheel nog eens op gedurende 5 minuten op middelhoge snelheid.

    De vulling is klaar voor gebruik.

  • Afwerking

  • Snij de cake in 4 lagen doormidden, zodat er 4 gelijke stukken cake zijn.

    Strijk de onderste plak cake in met een dikke laag vulling +/-1 cm.

    Plaats de andere laag cake er op en druk het een klein beetje aan.

    Herhaal deze stappen tot alles is verwerkt.

    Bestrijk de bovenzijde in met de overgebleven vulling en bestrooi ruim met het chocoladeschaafsel.

    Zet de gevulde cake 20 min in de koelkast en snij hem daarna in plakken.

Producten in dit recept


Cakemix 800 g

€ 4,62

Mix voor cake

Botercrème mix 800 g

€ 5,51

Mix voor botercrème

Bloemsuiker 300 g

€ 2,77

Bloemsuiker

Vanille aroma 11 g

€ 3,24

Vanille aroma

Melkchocolade pailletten 250 g

€ 7,23

Melkchocolade pailletten