Coco-rocher


10 Coco rocher

Benodigdheden

  • Deegkom

  • Bakpapier

  • Pannetje

  • Spatel

  • Weegschaal

  • Thermometer

  • Lepels

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.

  • Weeg alle ingrediënten af.

  • Doe de 4 eiwitten in een klein pannetje samen met de kristalsuiker en meng dit goed door elkaar.

  • Zet het vuur middelhoog aan en plaats de pan op het vuur.

  • Verwarm al roerend deze mengeling tot maximaal 60 graden.

  • Neem de pan van het vuur, meng met de spatel de bloem en de geraspte kokos en voeg dit toe bij het eiwitmengsel.

  • Roer het geheel goed door elkaar.

  • Beleg de bakplaat met bakpapier en schep met behulp van 2 lepels de coco-rochers op de bakplaat.

  • Leg de coco rochers ongeveer 5 cm uit elkaar.

  • Plaatst het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven van 190 graden.

  • Bak ze 15 minuten tot ze goudbruin zijn.

  • Laat ze afkoelen op de bakplaat.

Tips voor extra afwerking

  • Als de koeken zijn afgekoeld, smelt dan wat chocolade en dip de onderkant van de koeken erin.

    Zet ze daarna terug op het bakpapier en laat de chocolade terug hard worden.

Producten in dit recept


Kokosrasp 200 g

€ 4,19

Kokosrasp

Brood en fijn gebak 2.5 kg

€ 6,29

Bloem voor brood en fijn gebak

Donkere chocoladedrops 250 g

€ 4,84

Donkere chocoladedrops

Melkchocoladedrops 250 g

€ 5,08

Melkchocoladedrops