Recepten
Crunchy sandwich broodjes
Ingrediënten
220 ml water
7 g droge gist / 14 g verse gist
8 g zout
50 g roomboter
Bereiding
Doe alle ingrediënten in de deegkom en kneed het 3 minuten op lage snelheid.
Kneed daarna 6 minuten op middelhoge snelheid.
Leg het deeg onder een theedoek op kamertemperatuur en laat het 10 minuten rusten.
Verdeel het deeg in stukjes van ongeveer 60 gram.
Maak hier bolletjes of puntjes van naar eigen keuze.
Maak het deegbolletje licht vochtig met een kwast en bestrooi het daarna met de gewenste decoratie.
Spray de bakplaat in met bakspray en leg de deegstukjes op de bakplaat ongeveer 8 cm uit elkaar.
Laat het 60 minuten rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Wanneer deze op temperatuur is, plaats je de bakplaat in het midden van de oven.
Bak de sandwiches 10 à 12 min op 220 graden tot ze gaar zijn.
Tips voor extra afwerking
Zie het volledige noten & zaden assortiment