Crunchy vloerbrood


Crunchy vloerbrood min

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Mengkom

  • Keukenrobot (optioneel)

  • Theedoek

  • Kwast

  • Bakspray / bakpapier

  • Bakplaat

Bereiding

  • Recept voor 2 broden (traditionele oven)

  • Bepaal de grootte van het brood.

  • Weeg alle ingrediënten af en zorg dat de gist niet direct in contact komt met het zout voor dat het water erbij zit.

  • Kneed alle ingrediënten met het handwarm water tot een soepel deeg.

  • Voeg een klein beetje extra water toe als het deeg tijdens het mengen te droog lijkt.

  • Kneed het gedurende 10 min met een keukenrobot tot een glad deeg of 20 min met de hand.

  • Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 15 min rusten op kamertemperatuur.

  • Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.

  • Breng het deeg daarna in de gewenste vorm.

  • Maak het deeg vochtig met een kwast en water.

  • Rol het deeg door de overgebleven bloem, en leg het op de bakplaat.

  • Spuit de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.

  • Leg de opgemaakte deegstukken op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen.

  • Dek het deeg af met een theedoek en laat het gedurende 40 min rijzen op kamertemperatuur.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het op 220 °C gedurende 30-35 minuten gaar.

  • Laat het brood na het bakken afkoelen op een rooster.

Producten in dit recept


Crunchy brood 2.5 kg

€ 7,56

Bloem voor crunchy brood

Droge gist 5 x 11 g

€ 2,00

Droge gist