Recepten
Donkerbruin vloerbrood met pompoenpitten

Ingrediënten
280 ml water (handwarm)
Benodigdheden
Mengkom
Keukenrobot (optioneel)
Theedoek
Bakspray / bakpapier
Bakplaat
Bereiding
Recept (traditionele oven)
Bepaal de grootte van het brood.
Kneed alle ingrediënten met het handwarm water tot een soepel deeg.
Voeg een klein beetje extra water toe als het deeg tijdens het mengen te droog lijkt.
Kneed het gedurende 10 min met een keukenrobot tot een glad deeg of 20 min met de hand.
Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 15 min rusten op kamertemperatuur.
Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.
Breng het deeg daarna in de gewenste vorm.
Spuit de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.
Leg de opgemaakte deegstukken op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen.
Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 40 min rijzen op kamertemperatuur.
Breng de pompoenpitten aan op het deeg.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het op 220 °C gedurende 30-35 minuten gaar.
Laat het brood na het bakken afkoelen op een rooster.