Extra zoete luxebroodjes


Extra zoet luxebrood

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Mengkom

  • Theedoek

  • Deegrol

  • Bakplaat

Bereiding

  • Bepaal de grootte van het brood en kneed de gewenste hoeveelheid bloem met het handwarm water tot een soepel deeg.

  • Voeg extra water toe als het deeg tijdens het mengen te droog lijkt.

  • Kneed het geheel gedurende 10 min. met een keukenrobot tot een glad deeg.

  • Verdeel het deeg na het kneden in stukjes van 60 g.

  • Maak hiervan bolletjes en laat het 10 min. rusten onder een theedoek.

  • Pak de donkere kandijsuiker en leg verdeel op het keukenblad.

  • Rol de bolletjes ongeveer 10 cm lang door de kandijsuiker.

  • Laat het 10 min. rusten onder een theedoek, en rol ze daarna uit door de kandijsuiker tot ongeveer 15 cm.

  • Laat nog eens 5 min. rusten onder een theedoek, en rol ze daarna uit door de kandijsuiker tot ongeveer 25 cm.

  • Maak van de deegstreng een rolletje en stop het uiteinde onder het opgerolde deeg.

  • Leg dit op de bakplaat ongeveer 6 cm uit elkaar en druk het een klein beetje plat.

  • Laat het nog eens 25 min rusten onder een theedoek.

  • Bak het in het midden van een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 6 à 8 minuten.

  • Laat de broodjes goed afkoelen voor consumptie want de suiker zal erg heet zijn.

Producten in dit recept


All-in luxebrood 2 kg

€ 9,39

All-in mix voor luxebrood

Bruine kandijpoeder 1 kg

€ 5,25

Bruine kandijpoeder