Recepten
Extra zoete luxebroodjes
Ingrediënten
300 ml water (kamertemperatuur)
200 g donkere kandijsuiker
Benodigdheden
Mengkom
Theedoek
Deegrol
Bakplaat
Bereiding
Bepaal de grootte van het brood en kneed de gewenste hoeveelheid bloem met het handwarm water tot een soepel deeg.
Voeg extra water toe als het deeg tijdens het mengen te droog lijkt.
Kneed het geheel gedurende 10 min. met een keukenrobot tot een glad deeg.
Verdeel het deeg na het kneden in stukjes van 60 g.
Maak hiervan bolletjes en laat het 10 min. rusten onder een theedoek.
Pak de donkere kandijsuiker en leg verdeel op het keukenblad.
Rol de bolletjes ongeveer 10 cm lang door de kandijsuiker.
Laat het 10 min. rusten onder een theedoek, en rol ze daarna uit door de kandijsuiker tot ongeveer 15 cm.
Laat nog eens 5 min. rusten onder een theedoek, en rol ze daarna uit door de kandijsuiker tot ongeveer 25 cm.
Maak van de deegstreng een rolletje en stop het uiteinde onder het opgerolde deeg.
Leg dit op de bakplaat ongeveer 6 cm uit elkaar en druk het een klein beetje plat.
Laat het nog eens 25 min rusten onder een theedoek.
Bak het in het midden van een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 6 à 8 minuten.
Laat de broodjes goed afkoelen voor consumptie want de suiker zal erg heet zijn.