Recepten
Frangipanetaartjes
Ingrediënten
1 pak kant-en klare bladerdeeg
150 g boter
3 eieren
1 potje abrikozen afdekgelei Bakers@Home
1 potje fondantglazuur wit Bakers@Home
Benodigdheden
6 kleine taartvormpjes
Weegschaal
Deegkom
Pannetje
Vork & mes
Kwast
Bereiding
Bodem
Ontdooi de deegplakjes
Spray de bakvormpjes in met bakspray.
Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg en snij het overtollige deeg aan de bovenzijde af.
Prik het deeg enkele keren in op de bodem met een vork.
Vulling
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Roer de boter (op kamertemperatuur) zacht, voeg de eieren één na één toe en roer alles goed door elkaar tot een geheel.
Voeg nu de frangipane mix toe en roer het in 1 à 2 minuten goed door elkaar.
Vul de taartvormpjes met frangipanevulling voor ¾.
Snij met een mes smalle reepjes van het overgebleven bladerdeeg.
En leg deze aan de bovenzijde van bakvormpje in het gewenste motief.
Zet de vormpjes op de bakplaat ongeveer 4 cm uit elkaar, zodat de warmte er goed tussen kan komen.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden.
En bak het gedurende 30 à 35 minuten gaar.
Na 15 minuten, de taartjes lossen uit de vormen en verder laten afkoelen op een rooster.
Afwerking
Verwarm de abrikozen afdekgelei tot ongeveer 40 graden.
Bestrijk de taartjes met een kwast aan de bovenzijde met abrikozengelei.
Laat het afkoelen.
Verwarm ondertussen de fondantglazuur tot 40 graden en voeg hier ongeveer 10% water aan toe.
De fondant is nu heel waterig, bestrijk de bovenzijde van de taartjes met een kwast met deze glazuur.
Laat het goed drogen, de taartjes zijn nu klaar.