Frangipanetaartjes


4 frangipagne

Ingrediënten

Benodigdheden

  • 6 kleine taartvormpjes

  • Weegschaal

  • Deegkom

  • Pannetje

  • Vork & mes

  • Kwast

Bereiding

  • Bodem

  • Ontdooi de deegplakjes

    Spray de bakvormpjes in met bakspray.

    Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg en snij het overtollige deeg aan de bovenzijde af.

    Prik het deeg enkele keren in op de bodem met een vork.

  • Vulling

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Roer de boter (op kamertemperatuur) zacht, voeg de eieren één na één toe en roer alles goed door elkaar tot een geheel.

    Voeg nu de frangipane mix toe en roer het in 1 à 2 minuten goed door elkaar.

    Vul de taartvormpjes met frangipanevulling voor ¾.

    Snij met een mes smalle reepjes van het overgebleven bladerdeeg.

    En leg deze aan de bovenzijde van bakvormpje in het gewenste motief.

    Zet de vormpjes op de bakplaat ongeveer 4 cm uit elkaar, zodat de warmte er goed tussen kan komen.

    Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden.

    En bak het gedurende 30 à 35 minuten gaar.

    Na 15 minuten, de taartjes lossen uit de vormen en verder laten afkoelen op een rooster.

  • Afwerking

  • Verwarm de abrikozen afdekgelei tot ongeveer 40 graden.

    Bestrijk de taartjes met een kwast aan de bovenzijde met abrikozengelei.

    Laat het afkoelen.

    Verwarm ondertussen de fondantglazuur tot 40 graden en voeg hier ongeveer 10% water aan toe.

    De fondant is nu heel waterig, bestrijk de bovenzijde van de taartjes met een kwast met deze glazuur.

    Laat het goed drogen, de taartjes zijn nu klaar.

Producten in dit recept


Frangipanemix 800 g

€ 7,79

Mix voor frangipane

Afdekgelei abrikoos 300 g

€ 5,45

Afdekgelei abrikoos

Afgeslapte fondant - wit 300 g

€ 5,27

afgeslapte fondant wit

Bakspray

€ 10,05

Spray voor al uw bakvormen