Gevuld lichtbruin groentenbrood


Zondag lichtbruin

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Recept voor 2 gevulde groentebroden

  • Bepaal de grootte van het brood en kneed de gewenste hoeveelheid bloem met het handwarm water tot een soepel deeg.

  • Voeg extra water toe als het deeg te droog lijkt.

  • Kneed het geheel gedurende 10 min met een keukenrobot (of 18 min met de hand) tot een glad deeg.

  • Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Spray de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.

  • Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het 15 min rusten op kamertemperatuur.

  • Druk het deeg plat en breng royaal de spinazie op het deeg en de geraspte kaas.

  • Bestrooi het met wat peper en zout naar eigen inzicht.

  • Rol het deeg op en leg het met de sluiting naar onderen op de bakplaat.

  • Leg de broden ruim uit elkaar en laat het +/- 40 min rusten onder een vochtige theedoek op kamertemperatuur.

  • Plaats het brood in het midden van de voorverwarmde oven en bak het af op 220 °C gedurende 30-35 minuten.

  • Laat het brood na het bakken afkoelen op een rooster.

Producten in dit recept


All-in lichtbruin brood 2 kg

€ 6,19

All-in mix voor lichtbruin brood