Recepten
Gevuld lichtbruin groentenbrood
Ingrediënten
290 ml water (handwarm)
1 pak verse spinazie
125 g geraspte kaas naar eigen keuze
Peper en zout naar eigen smaak
Benodigdheden
Mengkom
Weegschaal
Theedoek
Lepel
Bereiding
Recept voor 2 gevulde groentebroden
Bepaal de grootte van het brood en kneed de gewenste hoeveelheid bloem met het handwarm water tot een soepel deeg.
Voeg extra water toe als het deeg te droog lijkt.
Kneed het geheel gedurende 10 min met een keukenrobot (of 18 min met de hand) tot een glad deeg.
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Spray de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.
Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het 15 min rusten op kamertemperatuur.
Druk het deeg plat en breng royaal de spinazie op het deeg en de geraspte kaas.
Bestrooi het met wat peper en zout naar eigen inzicht.
Rol het deeg op en leg het met de sluiting naar onderen op de bakplaat.
Leg de broden ruim uit elkaar en laat het +/- 40 min rusten onder een vochtige theedoek op kamertemperatuur.
Plaats het brood in het midden van de voorverwarmde oven en bak het af op 220 °C gedurende 30-35 minuten.
Laat het brood na het bakken afkoelen op een rooster.