Recepten
Gevulde speculaaskoekjes
Ingrediënten
Deeg:
800 g Speculaasmix Bakers@Home
220 g roomboter
2 eieren
Vulling:
200 g Botercrème Bakers@Home
200 g Bloemsuiker Bakers@Home
460 g roomboter (kamertemperatuur)
450 ml water (+/- 25°C)
Afwerking:
1 zakje amandelschaafsel Bakers@Home
Benodigdheden
Mengkom
Bakplaat
Mixer
Snijplank
Bereiding
Koekjes
Weeg alle ingrediënten af en doe deze bij elkaar in een mengkom.
Meng alle ingrediënten op lage snelheid, en daarna 4 minuten op middelhoge snelheid.
Als het een geheel is, is het deeg klaar.
Laat het deeg 15 à 30 minuten in de koelkast.
Na de rusttijd het deeg 15 seconden kort kneden met de hand.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spuit de bakplaat in met bakspray.
Rol het deeg uit (ongeveer 5 mm dik).
Steek met de gewenste vormen de koekjes uit het deeg.
En leg ze 3 cm uit elkaar op de bakplaat.
Bestrijk de koekjes met een losgeklopt eitje.
Plaats het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de koekjes op 180 graden voor ongeveer 20 à 25 minuten gaar.
De baktijd is afhankelijk van de dikte van de koekjes.
Laat de koekjes na het bakken afkoelen op de bakplaat.
Vulling
Doe het water (25 °C) met de mix en de bloemsuiker in een kom.
Meng dit met een garde gedurende 1 minuut tot een glad geheel.
Laat het mengsel 15 minuten rusten op kamertemperatuur.
Klop ondertussen met de mixer de roomboter luchtig gedurende 10 minuten op middelhoge snelheid.
Voeg het mengsel toe in 5 delen op de laagste mengstand van de mixer.
Belangrijk is dat het huidige deel telkens goed gemengd is voor je het volgende deel toevoegt.
Herhaal dit tot het volledige mengsel door de opgeklopte roomboter is gemengd.
Klop het geheel nog eens op gedurende 5 minuten op middelhoge snelheid.
De vulling is klaar voor gebruik.
Naar eigen smaak kunt u aan de vulling ook een aroma toevoegen.
Afwerking
Leg een koekje op een snijplank.
En vul de wegwerpspuitzak met de vulling.
Knip het puntje van de spuitzak.
Spuit nu baantjes van 1 cm dik op het koekje.
Leg het volgende koekje er op en druk het een klein beetje aan.
Spuit de vulling er weer op 1 cm dik en leg het laatste koekje er op.
En druk het een beetje aan.
Decoreer het geheel af met gebruineerde amandelen(schaafsel)