Recepten
Hamburger American Cookies vanille
Ingrediënten
Deeg:
400 g American Cookie vanille mix Bakers@Home
100 g Witte chocolade callets Bakers@Home
60 g Roomboter (kamertemperatuur)
30 g Water
Vulling:
200 g Botercrème mix Bakers@Home
200 g Bloemsuiker Bakers@Home
460 g Roomboter (kamertemperatuur)
450 ml water (+/- 25°C)
Bereiding
Deeg
Meng de American Cookie vanille mix met de roomboter en het water in een kom tot een geheel.
Meng dit voor ongeveer 2 minuten.
Voeg de witte chocolade callets toe aan het deeg.
Kneed de chocolade callets er kort doorheen, tot het goed verdeeld zit in het deeg.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Laat het deeg 15 minuten rusten in de koelkast.
Weeg stukjes deeg af van 50 gram.
Maak er bolletjes van en druk het plat tussen je handen tot ongeveer 1 cm dik (of op de bakplaat).
Leg de koeken 5 cm uit elkaar op de bakplaat zodat ze niet tegen elkaar aan bakken.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de koeken voor 12 à 15 minuten gaar.
Na het bakken de koeken laten afkoelen op de bakplaat.
Vulling
Doe het water (25 °C) met de mix en de bloemsuiker in een kom.
Meng dit met een garde gedurende 1 minuut tot een glad geheel.
Laat het mengsel 15 minuten rusten op kamertemperatuur.
Klop ondertussen met de mixer de roomboter luchtig gedurende 10 minuten op middelhoge snelheid.
Voeg het mengsel toe in 5 delen op de laagste mengstand van de mixer.
Belangrijk is dat het huidige deel telkens goed gemengd is voor je het volgende deel toevoegt.
Herhaal dit tot het volledige mengsel door de opgeklopte roomboter is gemengd.
Klop het geheel nog eens op gedurende 5 minuten op middelhoge snelheid.
De vulling is klaar voor gebruik.
Burger opbouw
Draai de helft van de koeken om.
Vul de spuitzak met de botercrème.
Knip het puntje van de spuitzak.
En spuit een grote dop op de omgedraaide koek van ongeveer 3 cm hoog.
Doe de andere koek erboven op en druk het zachtjes aan tot de vulling er net niet buiten uit komt.
Leg de koek 15 minuten in de koelkast.