Hartig gevuld mayabrood


Hartig mayabrood

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Bepaal de grootte van het brood.

  • Kneed de gewenste hoeveelheid bloem met de overige ingrediënten en lauw water (+/- 40°C) tot een soepel deeg.

  • Voeg extra water toe als het deeg tijdens het mengen te droog lijkt.

  • Kneed het geheel gedurende 10 minuten tot een gladde massa.

  • Verdeel na het kneden het deeg in 3 bollen van 175 gram.

  • Laat de deegbolletjes 10 min rusten onder een theedoek.

  • Rol hierna de bolletjes lang tot een deeg streng van ongeveer 40 cm.

  • Meng het gehakt samen met de paneermeel en de pesto.

  • Het gehakt kunt u het beste aanbrengen met een wegwerpspuitzak(B2H)

  • Duw de deegstreng plat en spuit een streep gehakt in het midden van het deeg.

  • Pak het gehakt helemaal in met deeg zodat de vulling niet meer zichtbaar is aan de buitenzijde.

  • Als alle drie de deeg stukken zijn gevuld, gaat u er een drievlecht van maken.

  • Plaats het brood op een bakplaat en laat het 30 minuten rijzen onder een theedoek.

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Bakken op 200°C in het midden van de oven gedurende 30 minuten.

Tips voor extra afwerking

  • Bestrijk het brood met wat ei zodat het een mooie glans krijgt tijdens het bakken.