Recepten
Hartig gevuld mayabrood
Ingrediënten
260 ml water
8 g zout
5-7 g droge gist (of 10-13 g verse gist)
250 g gehakt naar keuze
25 g pesto
30 g paneermeel
Benodigdheden
theedoek
bakplaat
Bereiding
Bepaal de grootte van het brood.
Kneed de gewenste hoeveelheid bloem met de overige ingrediënten en lauw water (+/- 40°C) tot een soepel deeg.
Voeg extra water toe als het deeg tijdens het mengen te droog lijkt.
Kneed het geheel gedurende 10 minuten tot een gladde massa.
Verdeel na het kneden het deeg in 3 bollen van 175 gram.
Laat de deegbolletjes 10 min rusten onder een theedoek.
Rol hierna de bolletjes lang tot een deeg streng van ongeveer 40 cm.
Meng het gehakt samen met de paneermeel en de pesto.
Het gehakt kunt u het beste aanbrengen met een wegwerpspuitzak(B2H)
Duw de deegstreng plat en spuit een streep gehakt in het midden van het deeg.
Pak het gehakt helemaal in met deeg zodat de vulling niet meer zichtbaar is aan de buitenzijde.
Als alle drie de deeg stukken zijn gevuld, gaat u er een drievlecht van maken.
Plaats het brood op een bakplaat en laat het 30 minuten rijzen onder een theedoek.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bakken op 200°C in het midden van de oven gedurende 30 minuten.
Tips voor extra afwerking
Bestrijk het brood met wat ei zodat het een mooie glans krijgt tijdens het bakken.