Hartig volkorenspeltbrood


Hartig V Spelt 1

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Bepaal de grootte van het brood en kneed de gewenste hoeveelheid bloem met handwarm water tot een soepel deeg.

  • Voeg extra water toe als het deeg te droog lijkt.

  • Kneed het geheel gedurende 8 min met een keukenrobot tot een glad deeg.

  • Voeg nu de overige ingrediënten toe en laat nog 2 minuten verder kneden.

  • Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het 15 min rusten op kamertemperatuur.

  • Druk het deeg plat en breng het in het gewenste model.

  • Spuit de bakvorm in met bakspray.

  • Plaats het brood in de gewenste bakvorm en laat het +/- 40 min rusten onder een vochtige theedoek op kamertemperatuur.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Plaats het brood in het midden van de voorverwarmde oven en bak het af op 220 °C gedurende 30-35 minuten.

  • Haal het brood na het bakken uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Producten in dit recept


All-in volkorenspeltbrood 2 kg

€ 9,08

All-in mix voor volkorenspeltbrood

Walnoten 300 g

€ 5,53

Walnoten

Zonnebloempitten 300 g

€ 2,87

Zonnebloempitten

Bakspray

€ 6,86

Spray voor al uw bakvormen