Kerstboombroodjes


Kerstboombroodjes

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Kneed de luxebroodmix met het water tot een soepel en glad deeg, voor 20 minuten met de hand of 12 minuten met de machine.

  • Voeg nu de grove parelsuiker toe en kneed dit ongeveer in 1 minuut door het deeg heen.

  • Laat het deeg na het kneden 20 minuten rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.

  • Verdeel het deeg in stukjes van 60 gram en maak er bolletjes van.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Laat de deegbolletjes 10 minuten rusten onder een theedoek op kamertemperatuur, vorm ze daarna tot een kegel.

  • Leg de kegelvormige deegstukken op de bakplaat (bekleed met bakpapier) ongeveer 8 cm uit elkaar.

  • Laat ze 40 minuten rijzen op kamertemperatuur onder een theedoek.

  • Knip na het rijzen de deegstukjes aan de zijkant met een scherpe schaar, zodat het model ontstaat van een kerstboom.

  • Smeer de kerstbomen in met een losgeklopt ei en bestrooi met de fijne parelsuiker.

  • Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.

  • Bak het gaar voor 12 à 15 minuten op 220 graden.

  • Na het bakken de broodjes goed laten afkoelen en bestrooien met bloemsuiker (of zie de tip voor andere alternatieven).

Tips voor extra afwerking

Producten in dit recept


All-in luxebrood 2 kg

€ 9,39

All-in mix voor luxebrood

Parelsuiker grof 300 g

€ 3,18

Parelsuiker grof

Parelsuiker fijn 300 g

€ 3,17

Fijne parelsuiker