Recepten
Kerstboombroodjes
Ingrediënten
240 ml water (handwarm)
1 zakje Parelsuiker fijn Bakers@Home
1 ei
Bereiding
Kneed de luxebroodmix met het water tot een soepel en glad deeg, voor 20 minuten met de hand of 12 minuten met de machine.
Voeg nu de grove parelsuiker toe en kneed dit ongeveer in 1 minuut door het deeg heen.
Laat het deeg na het kneden 20 minuten rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.
Verdeel het deeg in stukjes van 60 gram en maak er bolletjes van.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Laat de deegbolletjes 10 minuten rusten onder een theedoek op kamertemperatuur, vorm ze daarna tot een kegel.
Leg de kegelvormige deegstukken op de bakplaat (bekleed met bakpapier) ongeveer 8 cm uit elkaar.
Laat ze 40 minuten rijzen op kamertemperatuur onder een theedoek.
Knip na het rijzen de deegstukjes aan de zijkant met een scherpe schaar, zodat het model ontstaat van een kerstboom.
Smeer de kerstbomen in met een losgeklopt ei en bestrooi met de fijne parelsuiker.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak het gaar voor 12 à 15 minuten op 220 graden.
Na het bakken de broodjes goed laten afkoelen en bestrooien met bloemsuiker (of zie de tip voor andere alternatieven).
Tips voor extra afwerking
Je kan de kerstboombroodjes ook gerust versieren met glittergel, schrijftubes, amandelschaafsel of fondantglazuur.
Maak dit recept met ons tweede Kerstpakket!