Kerstkoekjes


Kerstkoekjes

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Verwerk alle grondstoffen op kamertemperatuur.

  • Doe alle ingrediënten in een kom en kneed 3 à 5 minuten tot een deeg.

  • Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

  • Verwarm de oven voor op 200°C

  • Spray de bakplaat in met bakspray.

  • Haal het deeg uit de koelkast, en kneed het heel kort voor ongeveer 15 seconden.

  • Rol het deeg uit met een rolstok tot een dikte van 3 millimeter.

  • Gebruik hiervoor een beetje witte bloem om plakken aan de werkbank te voorkomen.

  • Steek de koekjes uit met een uitsteker naar eigen keuze en leg ze op een bakplaat.

  • Ongeveer 3 cm uit elkaar zodat ze niet tegen elkaar gaan bakken.

  • Bestrijk de koekjes met een losgeklopt eitje en breng dit aan met een kwast.

  • Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven gaar in gedurende 12 à 15 minuten.

  • Laat de koekjes na het bakken afkoelen op de bakplaat.

  • Werk de koekjes af naar eigen keuze met de diverse decoraties van Bakers@Home.

Producten in dit recept


kruimeldeeg mix 800 g

€ 5,33

Mix voor zanddeegkoekjes