Recepten
Klaaskoeken
Ingrediënten
220 ml water (kamertemperatuur)
30 g ongezouten roomboter
25 g suiker
Benodigdheden
Mengkom
Keukenrobot
Theedoek
Bakplaat
Bakpapier
Bereiding
Weeg alle ingrediënten af en kneed het geheel tot een soepel deeg.
Voeg extra water toe als het deeg te droog lijkt.
Kneed het geheel gedurende 10 min met een keukenrobot tot een glad deeg of 20 min met de hand.
Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het 10 min rusten op kamertemperatuur.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit met een deegrol tot een dikte van 1,5 cm.
Steek met de uitsteker de klaaskoeken uit het deeg.
Leg deze op de bakplaat ongeveer 6 cm uit elkaar.
Laat het +/- 40 min rusten onder een vochtige theedoek op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Plaats het brood in het midden van de voorverwarmde oven en bak het af op 220 °C gedurende 8 à 10 minuten.