Knoopbroodjes


Knoopjes 2

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Mengkom

  • Keukenrobot (optioneel)

  • Theedoek

  • Bakplaat

  • Bakspray / Bakpapier

Bereiding

  • Recept voor 12 knoopbroodjes

  • Weeg alle ingrediënten af.

  • Kneed alle ingrediënten met het handwarm water tot een soepel deeg.

  • Voeg een klein beetje extra water toe als het deeg tijdens het mengen te droog lijkt.

  • Kneed het gedurende 10 min met een keukenrobot 3 minuten langzaam en 7 minuten op middelhoge snelheid tot een glad deeg (of 20 min met de hand).

  • Dek het deeg af met een theedoek en laat het gedurende 15 min rusten op kamertemperatuur.

  • Verdeel het deeg in stukken van 70 gram.

  • Druk de deegstukken plat en maak er mooie bolletjes van.

  • Laat het 10 min rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.

  • Spuit de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.

  • Rol de bolletjes uit tot een deegstreng van ongeveer 20 à 25 cm, en maak er een knoop van.

  • Leg de knopen op de bakplaat, houd voldoende ruimte tussen de knopen (ongeveer 8 cm).

  • Dek de knopen af met een theedoek en laat het gedurende 55 à 60 min rijzen op kamertemperatuur.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het op 220 °C gedurende 12 à 15 minuten gaar.

  • Laat de broodjes na het bakken afkoelen op de bakplaat.

Tips voor extra afwerking

  • Als u meer glans en kleur wilt op de broodjes dan kunt u ze bestrijken met een losgeklopt eitje en een kwast.

Producten in dit recept


Brood en fijn gebak 2.5 kg

€ 5,09

Bloem voor brood en fijn gebak

Brood en fijn gebak 5 kg

€ 9,07

Bloem voor brood en fijn gebak

Droge gist 5 x 11 g

€ 2,00

Droge gist

Broodverbeteraar 250 g

€ 3,32

Broodverbeteraar