Koolhydraatarmere breekbroodjes


Breekbroodjes

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Recept voor 2 breekbroden (32 broodjes)

  • Doe alle ingrediënten in de deegkom en kneed het 5 minuten op lage snelheid.

  • Kneed daarna 8 minuten op middelhoge snelheid.

  • Leg het deeg onder een theedoek op kamertemperatuur en laat het 10 minuten rusten.

  • Verdeel het deeg in stukjes van ongeveer 55 gram.

  • Maak hier bolletjes van en laat het 5 minuten rusten.

  • Spray de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.

  • Snij de deegbolletjes doormidden en bestrijk ze geheel met water en een kwast licht vochtig.

  • Rol ze door verschillende zaden of mengelingen naar eigen keuze.

  • Leg ze op de bakplaat net niet tegen elkaar in een willekeurig patroon (16 stuks per broodje)

  • Laat het 60 minuten rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.

  • Bak de breekbroodjes 10 à 12 minuten op 220 graden tot ze gaar zijn.

Tips voor extra afwerking

Producten in dit recept


Koolhydraatarmer brood 2.5 kg

€ 10,97

Bloem voor koolhydraatarmer brood

Droge gist 5 x 11 g

€ 2,00

Droge gist

Broodverbeteraar 250 g

€ 3,32

Broodverbeteraar