Recepten
Koolhydraatarmere breekbroodjes
Ingrediënten
500 g Bloem koolhydraatarmer brood Bakers@Home
340 ml water (handwarm)
15 g gedroogde gist / 30 g verse gist
1 zakje sesamzaad Bakers@Home
1 zakje zaadmengeling Bakers@Home
1 zakje zonnebloempitten Bakers@Home
Benodigdheden
Deegkom
Theedoek
Bakplaat
Bereiding
Recept voor 2 breekbroden (32 broodjes)
Doe alle ingrediënten in de deegkom en kneed het 5 minuten op lage snelheid.
Kneed daarna 8 minuten op middelhoge snelheid.
Leg het deeg onder een theedoek op kamertemperatuur en laat het 10 minuten rusten.
Verdeel het deeg in stukjes van ongeveer 55 gram.
Maak hier bolletjes van en laat het 5 minuten rusten.
Spray de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.
Snij de deegbolletjes doormidden en bestrijk ze geheel met water en een kwast licht vochtig.
Rol ze door verschillende zaden of mengelingen naar eigen keuze.
Leg ze op de bakplaat net niet tegen elkaar in een willekeurig patroon (16 stuks per broodje)
Laat het 60 minuten rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de breekbroodjes 10 à 12 minuten op 220 graden tot ze gaar zijn.
Tips voor extra afwerking
Zie het volledige noten & zaden assortiment