Recepten
Lichtbruin brood met zaden
Ingrediënten
280 ml water (handwarm)
8 g zout
10 g broodverbeteraar / vetstof
7 g droge gist / 15 g verse gist
1 zakje zaadmengeling Bakers@Home
Bereiding
Recept (traditionele oven)
Bepaal de grootte van het brood.
Weeg alle ingrediënten af en zorg dat de gist niet direct in contact komt met het zout voor dat het water erbij zit.
Kneed alle ingrediënten met het handwarm water tot een soepel deeg.
Voeg een klein beetje extra water toe als het deeg tijdens het mengen te droog lijkt.
Kneed het gedurende 10 min met een keukenrobot tot een glad deeg of 20 min met de hand.
Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 15 min rusten op kamertemperatuur.
Breng het deeg daarna in de gewenste vorm.
Doe de zaadmengeling in een grote kom.
Bestrijk het brood licht vochtig met water met een kwast.
Pak het brood op en rol deze in de zaden tot het helemaal bedekt is.
Spuit de bakvorm in met bakspray en leg het deeg hierin.
Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 40 min rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Plaats het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak het op 220 °C gedurende 30-35 minuten gaar.
Haal het brood na het bakken uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.
Tips voor extra afwerking
Probeer gerust enkele andere zaden uit: