Lichtbruin vlechtbrood


Vrijdag lichtbruin

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Recept voor 2 vlechtbroden

  • Verwerk alle grondstoffen op kamertemperatuur.

  • Weeg alle ingrediënten af en kneed deze 3 min op lage snelheid en daarna nog eens 9 min op middelhoge snelheid (of 20 min met de hand kneden).

  • Laat het deeg 10 min rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.

  • Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken (105g)

  • Rol deze ongeveer 15 cm lang tot een streng en laat het dan 10 min rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.

  • Rol de deegstrengen opnieuw uit tot een streng van 45 à 40 cm.

  • Maak 4 deegstrengen licht vochtig met een kwastje en rol 2 stuks door het sesamzaad en 2 stuks door het maanzaad.

  • Leg de drie deeg strengen naast elkaar met de punt naar elkaar toe.

  • Maak ze aan de bovenzijde aan elkaar en begin met vlechten.

  • Spray de bakplaat in met bakspray.

  • Leg de drievlecht nu op de bakplaat en maak nog een vlechtbrood van de andere deegstrengen.

  • Plaats ze ongeveer 10 cm uit elkaar op de bakplaat.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur onder een theedoek.

  • Plaats de bakplaat met de vlechtbroden in het midden van de voorverwarmde oven.

  • Bak het gaar voor 25 à 30 minuten.

  • Laat het brood goed afkoelen na het bakken op de bakplaat.

Producten in dit recept


All-in lichtbruin brood 2 kg

€ 7,19

All-in mix voor lichtbruin brood

Maanzaad 300 g

€ 5,28

Maanzaad

Sesamzaad 300 g

€ 4,36

Sesamzaad