Luchtige pompoen pannenkoeken


Pompoen pannenkoek

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Schilmes

  • Kookpot

  • Vork / keukenrobot

  • Mengkom

  • Pannenkoekenpan

Bereiding

  • Voor 16 pannenkoeken van 60 g.

  • Verwijder de zaadjes uit de pompoen.

  • Schil de pompoen en snij deze in kleine blokjes.

  • Kook de pompoen in water met een snuifje zout tot het helemaal gaar is.

  • Giet het water er af en prak de pompoen met een vork of maal het met een keukenrobot.

  • Laat de pompoen afkoelen.

  • Voeg nu alle overige ingrediënten toe aan de pompoen en roer dit goed door elkaar tot een beslag.

  • Verhit de pan op een middelhoog vuur en voeg wat boter of olie toe.

  • Doe het beslag in de pan en bak de pannenkoek, draai de pannenkoek om als de bovenzijde wat droog wordt.

  • Het beslag is dikker dan normaal pannenkoekenbeslag en is dan ook alleen geschikt voor kleinere pannenkoeken / American pancakes.

  • Je kan 3 pannenkoekjes tegelijk bakken in een pan van 30 cm doorsnede.

  • Eet smakelijk!

Producten in dit recept


Pannenkoekenmix 800 g

€ 5,14

Mix voor pannenkoeken

Bakpoeder 5 x 20 g

€ 3,51

Bakpoeder

Rozijnen 300 g

€ 4,17

Rozijnen