Marsepeinbroodjes


Marsepeinbroodjes

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Mengkom

  • Theedoek

  • Deegrol

  • Snijmes

  • Bakplaat

Bereiding

  • Bepaal de grootte van het brood en kneed de gewenste hoeveelheid bloem met het handwarm water tot een soepel deeg.

  • Voeg extra water toe als het deeg te droog lijkt tijdens het mengen.

  • Kneed het geheel gedurende 10 min. met een keukenrobot tot een glad deeg.

  • Laat het deeg daarna 15 min. rusten onder een theedoek.

  • Rol ondertussen de marsepein uit tot een plak van ongeveer 60 x 35 cm.

  • Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 60 x 40 cm.

  • Leg de plak marsepein op het deeg en rol het samen tot een geheel.

  • Snij in plakken van 2,5 à 3 cm.

  • Leg de plakken op de bakplaat ongeveer 6 cm uit elkaar en druk het een klein beetje plat.

  • Laat het nog eens 30 minuten rusten onder een theedoek.

  • Bak het in het midden van een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 15 à 18 minuten.

Producten in dit recept


All-in luxebrood 2 kg

€ 8,99

All-in mix voor luxebrood

Marsepein - wit 150 g

€ 1,39

Marsepein 21% amandelen

Amandelschaafsel 300 g

€ 6,63

Amandelschaafsel