Recepten
Maya koeken
Ingrediënten
Ingrediënten deeg:
250 g Bloem mayabrood Bakers@Home
250 g Kruimeldeeg mix Bakers@Home
4 g zout
140 ml koud water
80 g roomboter
1 ei
Ingrediënten vulling:
200 g Crème patissière Bakers@Home
500 ml melk of koud water
1 zakje Amandelschaafsel Bakers@Home
Benodigdheden
Mixer
Theedoek
Bereiding
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een mixer.
Kneed het deeg 8 min tot een gladde massa.
Laat het deeg 15 min rusten onder een vochtig theedoek.
Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol het uit tot een grote plak van ongeveer 3 mm dik.
Breng de Banketbakkersroom aan op de onderste plak met een spuitzak. (spuit strepen 5 cm uit elkaar)
Rol het andere stuk deeg uit en leg deze over de onderste plak heen met de aangebrachte banketbakkersroom.
Snij het deeg doormidden.
Bestrijk het geheel met een ei en decoreer het met amandelschaafsel.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat het geheel ondertussen 15 min rusten.
Bakken op 200°C in het midden van de oven gedurende 22 à 25 minuten.
Laat de koeken nadien afkoeken en snij in stukken om te serveren.