Maya koeken


Maya koeken

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een mixer.

  • Kneed het deeg 8 min tot een gladde massa.

  • Laat het deeg 15 min rusten onder een vochtig theedoek.

  • Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol het uit tot een grote plak van ongeveer 3 mm dik.

  • Breng de Banketbakkersroom aan op de onderste plak met een spuitzak. (spuit strepen 5 cm uit elkaar)

  • Rol het andere stuk deeg uit en leg deze over de onderste plak heen met de aangebrachte banketbakkersroom.

  • Snij het deeg doormidden.

  • Bestrijk het geheel met een ei en decoreer het met amandelschaafsel.

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Laat het geheel ondertussen 15 min rusten.

  • Bakken op 200°C in het midden van de oven gedurende 22 à 25 minuten.

  • Laat de koeken nadien afkoeken en snij in stukken om te serveren.

Producten in dit recept


Mayabrood 2.5 kg

€ 9,70

Bloem voor mayabrood

kruimeldeeg mix 800 g

€ 5,33

Mix voor zanddeegkoekjes

Droge gist 5 x 11 g

€ 2,36

Droge gist

Crème patissière 800 g

€ 7,39

Mix voor crème pâtissière

Amandelschaafsel 300 g

€ 7,02

Amandelschaafsel