Recepten
Noten-chocolade brood

Ingrediënten
Deeg:
500 g bloem voor brood en fijngebak Bakers@Home
330 ml water (handwarm)
8 g droge gist / 20 g verse gist
8 g zout
Vulling:
160 g notenmix Bakers@Home
Benodigdheden
Mengkom
Keukenrobot (optioneel)
Theedoek
Bakplaat
Bakspray / bakpapier
Bereiding
Recept voor 2 broden
Weeg alle ingrediënten af.
Kneed alle ingrediënten met het handwarm water tot een soepel deeg.
Voeg een klein beetje extra water toe als het deeg tijdens het mengen te droog lijkt.
Kneed het met een keukenrobot 3 minuten langzaam en 7 minuten op middelhoge snelheid tot een glad deeg (of 20 min met de hand).
Meng de vulling er kort doorheen (1 min) tot het goed verdeeld zit.
Dek het deeg af met een theedoek en laat het gedurende 15 min rusten op kamertemperatuur.
Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.
Druk de deegstukken plat en maak er een mooie bol van.
Spuit de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.
Leg de deegbollen op de bakplaat, houd voldoende ruimte tussen de broden.
Dek het deeg af met een theedoek en laat het gedurende 45 min rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het op 220 °C gedurende 25-30 minuten gaar.
Na het bakken het brood laten afkoelen op een rooster.
Als het brood helemaal koud is kunt het decoreren met gesmolten chocolade.