Noten-chocolade brood


Brood fijngebak noten en choc

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Mengkom

  • Keukenrobot (optioneel)

  • Theedoek

  • Bakplaat

  • Bakspray / bakpapier

Bereiding

  • Recept voor 2 broden

  • Weeg alle ingrediënten af.

  • Kneed alle ingrediënten met het handwarm water tot een soepel deeg.

  • Voeg een klein beetje extra water toe als het deeg tijdens het mengen te droog lijkt.

  • Kneed het met een keukenrobot 3 minuten langzaam en 7 minuten op middelhoge snelheid tot een glad deeg (of 20 min met de hand).

  • Meng de vulling er kort doorheen (1 min) tot het goed verdeeld zit.

  • Dek het deeg af met een theedoek en laat het gedurende 15 min rusten op kamertemperatuur.

  • Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.

  • Druk de deegstukken plat en maak er een mooie bol van.

  • Spuit de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.

  • Leg de deegbollen op de bakplaat, houd voldoende ruimte tussen de broden.

  • Dek het deeg af met een theedoek en laat het gedurende 45 min rijzen op kamertemperatuur.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het op 220 °C gedurende 25-30 minuten gaar.

  • Na het bakken het brood laten afkoelen op een rooster.

  • Als het brood helemaal koud is kunt het decoreren met gesmolten chocolade.

Producten in dit recept


Brood en fijn gebak 2.5 kg

€ 5,09

Bloem voor brood en fijn gebak

Brood en fijn gebak 5 kg

€ 9,07

Bloem voor brood en fijn gebak

Droge gist 5 x 11 g

€ 2,00

Droge gist

Broodverbeteraar 250 g

€ 3,32

Broodverbeteraar

Notenmix 300 g

€ 6,38

Notenmix

Melkchocoladedrops 250 g

€ 4,43

Melkchocoladedrops

Witte chocoladedrops 250 g

€ 4,63

Witte chocoladedrops

Donkere chocoladedrops 250 g

€ 4,08

Donkere chocoladedrops