Oergranen vloerbrood


IMG 0198

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Recept (traditionele oven)

  • Bepaal de grootte van het brood.

  • Weeg alle ingrediënten af en zorg dat de gist niet direct in contact komt met het zout voor dat het water erbij zit.

  • Kneed alle ingrediënten met het handwarm water tot een soepel deeg.

  • Voeg een klein beetje extra water toe als het deeg tijdens het mengen te droog lijkt.

  • Kneed het gedurende 10 min met een keukenrobot tot een glad deeg of 20 min met de hand.

  • Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 15 min rusten op kamertemperatuur.

  • Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.

  • Breng het deeg daarna in de gewenste vorm.

  • Maak het deeg vochtig met een kwast en water.

  • Rol het deeg door de bloem en leg het op de bakplaat.

  • Spuit de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.

  • Leg de opgemaakte deegstukken op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen.

  • Dek het deeg af met een theedoek en laat het gedurende 40 min rijzen op kamertemperatuur.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Snij het deeg een klein beetje in met een broodmesje in een gewenst patroon.

  • Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het op 220 °C gedurende 30-35 minuten gaar.

  • Haal het brood na het bakken uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Producten in dit recept


Oergranenbrood 2.5 kg

€ 10,58

Bloem voor oergranenbrood

Droge gist 5 x 11 g

€ 2,00

Droge gist