Recepten
Rolbiscuit
Ingrediënten
Biscuit:
300 g mix voor biscuit Bakers@Home
5 eieren
20 ml water
Vulling:
500 g Botercrème Bakers@Home
200 g Bloemsuiker Bakers@Home
460 g roomboter (kamertemperatuur)
450 ml water (+/- 25°C)
Meringue:
125 g zuivere eiwitten (4 eiwitten)
90 g schiftsuiker (extra fijne kristalsuiker)
90 g kristalsuiker
Afwerking:
Vers fruit
Likeur / vruchtensap
Benodigdheden
Weegschaal
Mengkom
Garde
Spatel
Mes
Paletmes
Bakpapier
Spuitzak
Bereiding
Biscuit
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Weeg alle ingrediënten af.
Meng alle ingrediënten en klop op tot een luchtige biscuit, zie verpakking biscuitmix Bakers@Home.
Smeer de bakplaat in met roomboter en beleg met bakpapier.
Smeer het bakpapier ook goed in met boter, dit zal ervoor zorgen dat de biscuit beter oprolt.
Verdeel de biscuit gelijkmatig over de bakplaat ongeveer 6 à 8 mm dik.
Bak in het midden van de voorverwarmde oven van 210°C gedurende 8 à 10 minuten.
Laat de biscuit na het bakken afkoelen, dit op een droge handdoek, onder een omgekeerde bakplaat.
Door het op deze manier te laten afkoelen blijft het biscuit vochtig en zal het beter oprollen.
Vulling
Doe het water (25 °C) met de mix en de suiker in een kom.
Meng dit met een garde gedurende 1 minuut tot een glad geheel.
Laat het mengsel 15 minuten rusten op kamertemperatuur.
Klop ondertussen met de mixer de roomboter luchtig gedurende 10 minuten op middelhoge snelheid.
Voeg het mengsel toe in 5 delen op de laagste mengstand van de mixer.
Belangrijk is dat het huidige deel telkens goed gemengd is voor je het volgende deel toevoegt.
Herhaal dit tot het volledige mengsel door de opgeklopte roomboter is gemengd.
Klop het geheel nog eens op gedurende 5 minuten op middelhoge snelheid.
De vulling is klaar voor gebruik.
Meringue
Doe de eiwitten in een goed ontvette kom en begin langzaam te kloppen met de keukenrobot.
Klop op middelhoge snelheid voor ongeveer 2 minuten.
Voeg de schiftsuiker (fijne kristalsuiker) toe en drijf de klopsnelheid op tot het maximum (machine).
Klop het geheel nog eens 3 minuten op hoge snelheid.
Voeg de 90 g kristalsuiker aan het eiwit toe tijdens het opkloppen op lage snelheid.
Klop nog eens 2 minuten op middelhoge snelheid tot er een kauwgom-achtige pasta ontstaat.
Afwerking
Besprenkel het biscuit met likeur of vruchtensap en smeer de crème patissière er op, ongeveer 3 à 4 mm dik.
Rol het strak op, wikkel het in bakpapier en laat de rollen in de koelkast 30 minuten opstijven.
Verwijder de het bakpapier en besmeer de rolbiscuit met de meringue.
Brand deze lichtjes af met behulp van een gasbrandertje.
Versier met vers fruit en de bloemetjes of andere leuke decoratie naar eigen keuze.