Rustiek zwarte woud brood


Vrijdag

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Recept voor 2 rustieke broden

  • Verwerk alle grondstoffen op kamertemperatuur.

  • Weeg alle ingrediënten af en kneed deze 3 min op lage snelheid en daarna nog eens 9 min op middel hoge snelheid (of 20 min met de hand kneden).

  • Laat het deeg 10 min rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.

  • Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken (325g)

  • Druk het deegstuk plat en rol het op of maak er een bol van.

  • Spuit de bakplaat in met bakspray of bekleed deze met bakpapier.

  • Bestrijk de deegstukken met een kwast licht vochtig met water.

  • Doe de overgebleven All-in mix in een grote kom.

  • Pak het deegstuk op en rol het in zijn geheel door de mix.

  • Leg de deegstukken ruim voldoende uit elkaar (12 cm) op de bakplaat.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur onder een theedoek.

  • Neem een scherp puntmesje (broodmesje) en maak kleine insnijdingen in het brood, net door het deegkorstje heen.

  • Plaats de bakplaat met de broden in het midden van de voorverwarmde oven.

  • Bak het gaar voor 25 à 30 minuten.

  • Laat na het bakken het brood goed afkoelen op de bakplaat.

Producten in dit recept


All-in Zwarte Woud brood 2 kg

€ 9,02

All-in mix voor zwarte woud brood

Bakspray

€ 10,05

Spray voor al uw bakvormen