Recepten
Rustiek zwarte woud brood
Ingrediënten
250 g water (handwarm)
Benodigdheden
Mengkom
Theedoek
Bakspray / bakpapier
Mesje
Bereiding
Recept voor 2 rustieke broden
Verwerk alle grondstoffen op kamertemperatuur.
Weeg alle ingrediënten af en kneed deze 3 min op lage snelheid en daarna nog eens 9 min op middel hoge snelheid (of 20 min met de hand kneden).
Laat het deeg 10 min rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken (325g)
Druk het deegstuk plat en rol het op of maak er een bol van.
Spuit de bakplaat in met bakspray of bekleed deze met bakpapier.
Bestrijk de deegstukken met een kwast licht vochtig met water.
Doe de overgebleven All-in mix in een grote kom.
Pak het deegstuk op en rol het in zijn geheel door de mix.
Leg de deegstukken ruim voldoende uit elkaar (12 cm) op de bakplaat.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur onder een theedoek.
Neem een scherp puntmesje (broodmesje) en maak kleine insnijdingen in het brood, net door het deegkorstje heen.
Plaats de bakplaat met de broden in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak het gaar voor 25 à 30 minuten.
Laat na het bakken het brood goed afkoelen op de bakplaat.