Smoutebollen met banketbakkersroom


Smoutebollen met banketbakkersroom

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Mengkom

  • Garde

  • Theedoek

  • Friteuse

  • Lepels

  • Keukenpapier

  • Spuitzak

Bereiding

  • Recept voor 20 stuks.

  • Vulling

  • Doe de banketbakkersroom en de melk in een kom

    Meng dit 2 min met een garde tot een gladde massa.

    Laat de vulling 30 min staan voor verdere verwerking.

  • Deeg

  • Doe de bloem en zout in een kom, voeg de eieren, water en melk toe en als laatste de gist.

    Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een garde, tot een glad deeg in 5 minuten.

    Laat het deeg 40 min rusten in de kom in een warme ruimte onder een vochtig theedoek.

    Verwarm de friteuse voor op 180 graden, als deze op temperatuur is kunt u de smoutebollen gaan bakken.

    Maak met behulp van 2 lepels of een ijsschep een bolletje van het deeg en laat dit rustig vallen in de friteuse.

    Bak niet meer dan 4 à 5 stuks tegelijk. Anders koelt het vet of olie te veel af en krijg je vettige smoutebollen.

    Bak de smoutebollen gedurende 4 à 5 min goudbruin, draai ze af en toe eens om tijdens het frituren.

    Haal ze ten slotte uit de friteuse en leg ze op keukenpapier om het overtollige vet/olie op te vangen.

    Snij de smoutebollen open met een mes.

    Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en vul de smoutebollen met de banketbakkersroom.

    Bestrooi de smoutebollen rijkelijk met bloemsuiker.

Producten in dit recept


Brood en fijn gebak 2.5 kg

€ 6,29

Bloem voor brood en fijn gebak

Droge gist 5 x 11 g

€ 2,32

Droge gist

Crème patissière 800 g

€ 7,39

Mix voor crème pâtissière