Recepten
Smoutebollen met banketbakkersroom
Ingrediënten
Deeg:
250 g Bloem voor brood en fijngebak Bakers@Home
10 g gedroogde gist (of 20 g verse gist)
4 g zout
2 eieren
1 dl lauw water
1 dl lauwe melk
1 zakje Bloemsuiker Bakers@Home
Vulling:
200 g crème patissière Bakers@Home
500 ml melk
Benodigdheden
Mengkom
Garde
Theedoek
Friteuse
Lepels
Keukenpapier
Spuitzak
Bereiding
Recept voor 20 stuks.
Vulling
Doe de banketbakkersroom en de melk in een kom
Meng dit 2 min met een garde tot een gladde massa.
Laat de vulling 30 min staan voor verdere verwerking.
Deeg
Doe de bloem en zout in een kom, voeg de eieren, water en melk toe en als laatste de gist.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een garde, tot een glad deeg in 5 minuten.
Laat het deeg 40 min rusten in de kom in een warme ruimte onder een vochtig theedoek.
Verwarm de friteuse voor op 180 graden, als deze op temperatuur is kunt u de smoutebollen gaan bakken.
Maak met behulp van 2 lepels of een ijsschep een bolletje van het deeg en laat dit rustig vallen in de friteuse.
Bak niet meer dan 4 à 5 stuks tegelijk. Anders koelt het vet of olie te veel af en krijg je vettige smoutebollen.
Bak de smoutebollen gedurende 4 à 5 min goudbruin, draai ze af en toe eens om tijdens het frituren.
Haal ze ten slotte uit de friteuse en leg ze op keukenpapier om het overtollige vet/olie op te vangen.
Snij de smoutebollen open met een mes.
Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en vul de smoutebollen met de banketbakkersroom.
Bestrooi de smoutebollen rijkelijk met bloemsuiker.