Smoutebollen met rozijnen


Smoutebollen met rozijnen

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Mengkom

  • Garde

  • Theedoek

  • Friteuse

  • Lepels

  • Keukenpapier

Bereiding

  • Recept voor 20 stuks

  • Wel de rozijnen 15 min in handwarm water.

  • Laat ze daarna goed uitdruppelen in een vergiet.

  • Doe de bloem en zout in een kom, voeg de eieren, water en melk toe en als laatste de gist.

  • Meng alle ingrediënten (behalve de rozijnen) goed door elkaar met een garde, tot een glad deeg in 5 minuten.

  • Voeg nu de rozijnen er aan toe en meng deze re kort door heen tot alles goed verdeeld is.

  • Laat het deeg 40 min rusten in de kom in een warme ruimte onder een vochtig theedoek.

  • Verwarm de friteuse voor op 180 graden, als deze op temperatuur is kunt u de smoutebollen gaan bakken.

  • Maak met behulp van 2 lepels of een ijsschep een bolletje van het deeg en laat dit rustig vallen in de friteuse.

  • Bak niet meer dan 4 à 5 stuks tegelijk. Anders koelt het vet of olie te veel af en krijg je vettige smoutebollen.

  • Bak de smoutebollen gedurende 4 à 5 min goudbruin, draai ze af en toe eens om tijdens het frituren.

  • Haal ze ten slotte uit de friteuse en leg ze op keukenpapier om het overtollige vet/olie op te vangen.

  • Bestrooi de smoutebollen rijkelijk met bloemsuiker.

Tips voor extra afwerking

  • Je kan de rozijnen gerust weglaten voor originele smoutebollen!

Producten in dit recept


Brood en fijn gebak 2.5 kg

€ 6,29

Bloem voor brood en fijn gebak

Droge gist 5 x 11 g

€ 2,36

Droge gist

Rozijnen 300 g

€ 4,17

Rozijnen