Recepten
Speculaaskoekjes
Ingrediënten
Deeg:
800 g Speculaasmix Bakers@Home
220 g roomboter (kamertemperatuur)
2 eieren
Afwerking:
1 ei
Bereiding
Weeg alle ingrediënten af en doe deze bij elkaar in een mengkom.
Meng alle ingrediënten op lage snelheid, en daarna 4 minuten op middelhoge snelheid.
Als het een geheel is, is het deeg klaar.
Laat het deeg 30 minuten in de koelkast.
Na de rusttijd het deeg 15 seconden kort kneden met de hand.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spuit de bakplaat in met bakspray, of bekleed hem met bakpapier.
Rol het deeg uit (ongeveer 3 à 4 mm dik).
Steek met de gewenste vormen de koekjes uit het deeg en leg ze 3 cm uit elkaar op de bakplaat.
Bestrijk de koekjes met een losgeklopt eitje.
Plaats het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de koekjes op 180 graden voor ongeveer 20 à 25 minuten gaar.
De baktijd is afhankelijk van de dikte van de koekjes.
Laat de koekjes na het bakken afkoelen op de bakplaat.