Speculaaskoekjes


Speculaas

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten af en doe deze bij elkaar in een mengkom.

  • Meng alle ingrediënten op lage snelheid, en daarna 4 minuten op middelhoge snelheid.

  • Als het een geheel is, is het deeg klaar.

  • Laat het deeg 30 minuten in de koelkast.

  • Na de rusttijd het deeg 15 seconden kort kneden met de hand.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Spuit de bakplaat in met bakspray, of bekleed hem met bakpapier.

  • Rol het deeg uit (ongeveer 3 à 4 mm dik).

  • Steek met de gewenste vormen de koekjes uit het deeg en leg ze 3 cm uit elkaar op de bakplaat.

  • Bestrijk de koekjes met een losgeklopt eitje.

  • Plaats het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven.

  • Bak de koekjes op 180 graden voor ongeveer 20 à 25 minuten gaar.

  • De baktijd is afhankelijk van de dikte van de koekjes.

  • Laat de koekjes na het bakken afkoelen op de bakplaat.

Producten in dit recept


Speculaasmix 800 g

€ 6,15

Mix voor speculaas