Speculaastaartje


Speculaastaartje

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten af en doe deze bij elkaar in een mengkom.

  • Meng alle ingrediënten op lage snelheid, en daarna 4 minuten op middelhoge snelheid.

  • Als het een geheel is, is het deeg klaar.

  • Laat het deeg 30 minuten in de koelkast.

  • Na de rusttijd het deeg 15 seconden kort kneden met de hand.

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Spuit de taartring (20 cm) in met bakspray.

  • Rol het deeg voor de bodem uit tot een lap die iets groter is dan de vorm en een dikte heeft van 4 mm.

  • Bekleed de vorm met het deeg en snijd het overhangende deeg af.

  • Als er een scheur in de bodem komt, ‘plak’ er gewoon weer een stukje deeg op.

  • Het overgebleven deeg gebruiken we voor de bovenzijde.

  • Rol de marsepein uit en leg deze op de onderste deeg plak.

  • Rol het resterende deeg uit tot 3 à 4 mm dik, leg deze op de marsepein en snij het overgebleven deeg er af.

  • Bestrijk de bovenzijde met een kwast en een losgeklopt eitje.

  • Decoreer het met amandelschaafsel of halve amandelen.

  • Plaats de taart op een bakblik in het midden van de voorverwarmde oven.

  • Bak de taart zo’n 40 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden.

  • De taart is klaar wanneer u er een cakeprikker of satéstokje in prikt en deze er schoon uit komt.

  • De taart is wat omhoog gerezen en zal later weer wat inzakken, dat hoort zo.

Producten in dit recept


Speculaasmix 800 g

€ 6,15

Mix voor speculaas

Amandelschaafsel 300 g

€ 7,02

Amandelschaafsel