Recepten
Speculaastaartje
Ingrediënten
Deeg:
800 g Speculaasmix Bakers@Home
220 g roomboter (kamertemperatuur)
2 eieren
Vulling:
250 gram marsepein 50%
Afwerking:
1 ei
1 zakje amandelschaafsel Bakers@Home
Benodigdheden
Mengkom
Mes
Bakblik
Bereiding
Weeg alle ingrediënten af en doe deze bij elkaar in een mengkom.
Meng alle ingrediënten op lage snelheid, en daarna 4 minuten op middelhoge snelheid.
Als het een geheel is, is het deeg klaar.
Laat het deeg 30 minuten in de koelkast.
Na de rusttijd het deeg 15 seconden kort kneden met de hand.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Spuit de taartring (20 cm) in met bakspray.
Rol het deeg voor de bodem uit tot een lap die iets groter is dan de vorm en een dikte heeft van 4 mm.
Bekleed de vorm met het deeg en snijd het overhangende deeg af.
Als er een scheur in de bodem komt, ‘plak’ er gewoon weer een stukje deeg op.
Het overgebleven deeg gebruiken we voor de bovenzijde.
Rol de marsepein uit en leg deze op de onderste deeg plak.
Rol het resterende deeg uit tot 3 à 4 mm dik, leg deze op de marsepein en snij het overgebleven deeg er af.
Bestrijk de bovenzijde met een kwast en een losgeklopt eitje.
Decoreer het met amandelschaafsel of halve amandelen.
Plaats de taart op een bakblik in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de taart zo’n 40 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden.
De taart is klaar wanneer u er een cakeprikker of satéstokje in prikt en deze er schoon uit komt.
De taart is wat omhoog gerezen en zal later weer wat inzakken, dat hoort zo.