Recepten
Suikerbrood
Ingrediënten
400 g luxebrood Bakers@Home
200 ml water
1 ei
Benodigdheden
Weegschaal
Deegkom
Keukenrobot
Theedoek
Kwast
Vork
Bakspray / bakpapier
Bereiding
Weeg alle grondstoffen af.
Meng de luxedeegmix en het water in de kom van de keukenrobot 2 minuten op lage snelheid.
Kneed het vervolgens nog eens 10 minuten op middelhoge snelheid.
Laat het deeg 15 minuten rusten onder een droge theedoek op kamertemperatuur.
Kneed 1 à 2 minuten met de hand, de parelsuiker door het deeg tot het goed verdeeld is.
Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.
Maak er een bolletje van of een ander gewenst model naar eigen keuze.
Spray de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.
Leg de deegstukken goed verdeeld over de bakplaat neer.
Laat het gedurende 40 minuten rijzen onder een droge theedoek op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van het brood voorzichtig met het ei mengsel met een kwast.
Versier het brood verder met de overgebleven parelsuiker.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven van 190°C.
Bak het gedurende 30 à 35 minuten gaar.
Laat het brood goed afkoelen op de bakplaat.
Tips voor extra afwerking
Vervang 100 gram van de parelsuiker door notenmix van Bakers@Home.