Suikerbrood


11 Suikerbrood

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Weegschaal

  • Deegkom

  • Keukenrobot

  • Theedoek

  • Kwast

  • Vork

  • Bakspray / bakpapier

Bereiding

  • Weeg alle grondstoffen af.

  • Meng de luxedeegmix en het water in de kom van de keukenrobot 2 minuten op lage snelheid.

  • Kneed het vervolgens nog eens 10 minuten op middelhoge snelheid.

  • Laat het deeg 15 minuten rusten onder een droge theedoek op kamertemperatuur.

  • Kneed 1 à 2 minuten met de hand, de parelsuiker door het deeg tot het goed verdeeld is.

  • Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.

  • Maak er een bolletje van of een ander gewenst model naar eigen keuze.

  • Spray de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.

  • Leg de deegstukken goed verdeeld over de bakplaat neer.

  • Laat het gedurende 40 minuten rijzen onder een droge theedoek op kamertemperatuur.

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.

  • Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van het brood voorzichtig met het ei mengsel met een kwast.

  • Versier het brood verder met de overgebleven parelsuiker.

  • Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven van 190°C.

  • Bak het gedurende 30 à 35 minuten gaar.

  • Laat het brood goed afkoelen op de bakplaat.

Tips voor extra afwerking

Producten in dit recept


All-in luxebrood 2 kg

€ 8,99

All-in mix voor luxebrood

Parelsuiker grof 300 g

€ 2,77

Parelsuiker grof

Bakspray

€ 6,86

Spray voor al uw bakvormen

Producten voor extra afwerking


Notenmix 300 g

€ 6,38

Notenmix