Recepten
Volkorenspelt broodmuffins
Ingrediënten
180 ml melk (kamertemperatuur)
4 g gedroogde gist
2 g zout
Benodigdheden
Mengkom
Keukenrobot
Theedoek
Bereiding
Weeg alle ingrediënten af en op zorg dat de gist niet direct in contact komt met het zout voor dat de melk erbij zit.
Kneed alle ingrediënten voor 10 minuten met een keukenrobot tot een soepel deeg. (behalve de chocoladedrops)
Voeg een klein beetje extra water toe als het deeg tijdens het mengen te droog lijkt.
Meng op het laatste de chocoladedrops er kort doorheen.
Laat het deeg 20 min. rusten onder een theedoek.
Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm en steek rondjes uit van 6 à 7 cm.
Het deeg dat overblijft kan je opnieuw uitrollen en uitsteken tot het gehele deeg op is.
Laat de deegstukjes 15 min. rusten en bak ze daarna in de pan op middelhoog vuur, 7 min. aan elke zijde.
De baktijd van 7 minuten moet aangehouden worden om ze goed gaar te bakken.
Laat ze na het bakken afkoelen.
Tips voor extra afwerking
U kan de broodmuffins vullen met Crème patissière of slagroom.