Volkorenspelt broodmuffins


Broodmuffins

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten af en op zorg dat de gist niet direct in contact komt met het zout voor dat de melk erbij zit.

  • Kneed alle ingrediënten voor 10 minuten met een keukenrobot tot een soepel deeg. (behalve de chocoladedrops)

  • Voeg een klein beetje extra water toe als het deeg tijdens het mengen te droog lijkt.

  • Meng op het laatste de chocoladedrops er kort doorheen.

  • Laat het deeg 20 min. rusten onder een theedoek.

  • Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm en steek rondjes uit van 6 à 7 cm.

  • Het deeg dat overblijft kan je opnieuw uitrollen en uitsteken tot het gehele deeg op is.

  • Laat de deegstukjes 15 min. rusten en bak ze daarna in de pan op middelhoog vuur, 7 min. aan elke zijde.

  • De baktijd van 7 minuten moet aangehouden worden om ze goed gaar te bakken.

  • Laat ze na het bakken afkoelen.

Tips voor extra afwerking

Producten in dit recept


Volkorenspeltbrood 2.5 kg

€ 8,43

Bloem voor volkorenspeltbrood

Broodverbeteraar 250 g

€ 3,69

Broodverbeteraar

Donkere chocoladedrops 250 g

€ 4,84

Donkere chocoladedrops