Recepten
Zwarte woud mini notenbroodjes

Ingrediënten
Deeg:
400 g Bloem zwarte woud brood Bakers@Home
250 ml water (handwarm)
5 g gedroogde gist / 10 g verse gist
Vulling:
200 g notenmix Bakers@Home
Benodigdheden
Mengkom
Theedoek
Bakspray / bakpapier
Bereiding
Recept voor 21 mini broodjes
Weeg alle ingrediënten voor het deeg af.
Meng deze 2 minuten in de mengkom op lage snelheid.
Kneed daarna 8 minuten op middelhoge snelheid tot een glad deeg.
Voeg nu de notenmix toe en kneed dit 1 à 2 min op lage snelheid door het deeg tot het goed verdeeld is.
Laat het deeg na het kneden 15 minuten rusten onder een droge theedoek op kamertemperatuur.
Bestuif de tafel met bloem, verdeel het deeg in stukken van 40 g.
Laat de deegstukjes nog eens 5 min rusten onder een theedoek.
Spray de bakplaat in met bakspray of bekleed deze met bakpapier.
Maak bolletjes van de deegstukken en leg deze op de bakplaat ongeveer 8 cm uit elkaar.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Dek het af met een theedoek en laat het nog eens 40 min rijzen op kamertemperatuur.
Bak de broodjes in het midden van de voorverwarmde oven van 220°C gedurende 10 à 12 minuten gaar.
Laat de broodjes na het bakken goed afkoelen op de bakplaat.