Zwarte woud mini notenbroodjes


Zaterdag

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Recept voor 21 mini broodjes

  • Weeg alle ingrediënten voor het deeg af.

  • Meng deze 2 minuten in de mengkom op lage snelheid.

  • Kneed daarna 8 minuten op middelhoge snelheid tot een glad deeg.

  • Voeg nu de notenmix toe en kneed dit 1 à 2 min op lage snelheid door het deeg tot het goed verdeeld is.

  • Laat het deeg na het kneden 15 minuten rusten onder een droge theedoek op kamertemperatuur.

  • Bestuif de tafel met bloem, verdeel het deeg in stukken van 40 g.

  • Laat de deegstukjes nog eens 5 min rusten onder een theedoek.

  • Spray de bakplaat in met bakspray of bekleed deze met bakpapier.

  • Maak bolletjes van de deegstukken en leg deze op de bakplaat ongeveer 8 cm uit elkaar.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Dek het af met een theedoek en laat het nog eens 40 min rijzen op kamertemperatuur.

  • Bak de broodjes in het midden van de voorverwarmde oven van 220°C gedurende 10 à 12 minuten gaar.

  • Laat de broodjes na het bakken goed afkoelen op de bakplaat.

Producten in dit recept


Zwarte Woud brood 2.5 kg

€ 7,79

Bloem voor zwarte woud brood

Droge gist 5 x 11 g

€ 2,00

Droge gist

Broodverbeteraar 250 g

€ 3,32

Broodverbeteraar

Notenmix 300 g

€ 6,38

Notenmix