Zwarte woud taartje


Zondag

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Recept voor 10 kleine taartjes of 2 grote taarten

  • Weeg alle ingrediënten voor het deeg af.

  • Meng het 2 minuten op lage snelheid en daarna nog eens 8 minuten op middelhoge snelheid.

  • Laat het deeg 15 minuten rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.

  • Snij ondertussen de groenten in blokjes en reepjes naar eigen keuze.

  • Meng de gesneden groenten door elkaar en voeg eventueel nog wat kruiden toe voor extra smaak.

  • Verdeel het deeg in 10 bolletjes van 65 g of in 2 stukken van 325 g en laat het 10 minuten rusten onder een theedoek.

  • Bekleed de taartringen met bakpapier.

  • Rol de deegbolletjes uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en leg de deegplakjes in de taartringen.

  • Doe de vulling erin, tik erboven het ei kapot en laat het er voorzichtig in vallen.

  • 1 ei per taartring van 7 cm, 4 eieren per taartring van 15 cm

  • Verwarm de oven voor op 220°C

  • Laat het geheel nog eens 30 minuten rijzen.

  • Plaats de taartjes in het midden van de oven en bak ze gaar voor 20 à 25 minuten.

Producten in dit recept


All-in Zwarte Woud brood 2 kg

€ 9,02

All-in mix voor zwarte woud brood