Recepten
Zwarte woud taartje
Ingrediënten
Deeg:
400 g All-in zwarte woud brood Bakers@Home
250 ml water
Vulling:
1 bakje champignons
2 uien
1 potje gedroogde tomaten
8 à 10 eieren (afhankelijk van keuze taartringen)
Benodigdheden
Mengkom
10 taartringen 7 cm of 2 taartringen 15 cm
Bakpapier
Snijplank
Mesje
Theedoek
Bereiding
Recept voor 10 kleine taartjes of 2 grote taarten
Weeg alle ingrediënten voor het deeg af.
Meng het 2 minuten op lage snelheid en daarna nog eens 8 minuten op middelhoge snelheid.
Laat het deeg 15 minuten rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.
Snij ondertussen de groenten in blokjes en reepjes naar eigen keuze.
Meng de gesneden groenten door elkaar en voeg eventueel nog wat kruiden toe voor extra smaak.
Verdeel het deeg in 10 bolletjes van 65 g of in 2 stukken van 325 g en laat het 10 minuten rusten onder een theedoek.
Bekleed de taartringen met bakpapier.
Rol de deegbolletjes uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en leg de deegplakjes in de taartringen.
Doe de vulling erin, tik erboven het ei kapot en laat het er voorzichtig in vallen.
1 ei per taartring van 7 cm, 4 eieren per taartring van 15 cm
Verwarm de oven voor op 220°C
Laat het geheel nog eens 30 minuten rijzen.
Plaats de taartjes in het midden van de oven en bak ze gaar voor 20 à 25 minuten.