Zwarte woud vloerbrood


Dinsdag

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Deegkom

  • Keukenrobot (optioneel)

  • Theedoek

Bereiding

  • Recept voor 2 broden

  • Bepaal de grootte van het brood.

  • Weeg alle ingrediënten af en zorg dat de gist niet direct in contact komt met het zout voor dat het water erbij zit.

  • Voeg een klein beetje extra water toe als het deeg tijdens het mengen te droog lijkt.

  • Kneed het gedurende 10 min met een keukenrobot tot een glad deeg of 20 min met de hand.

  • Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 15 min rusten op kamertemperatuur.

  • Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.

  • Breng het deeg daarna in de gewenste vorm.

  • Spuit de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.

  • Leg de opgemaakte deegstukken op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen.

  • Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 40 min rijzen op kamertemperatuur.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het op 220 °C gedurende 30-35 minuten gaar.

Producten in dit recept


Zwarte Woud brood 2.5 kg

€ 7,79

Bloem voor zwarte woud brood

Zwarte Woud brood 5 kg

€ 12,37

Bloem voor zwarte woud brood

Droge gist 5 x 11 g

€ 2,00

Droge gist