Recepten
Luxe appeltaart
Ingrediënten
Boterdeeg:
125 g kristalsuiker
125 g boter
1 ei
Vulling:
300 g appelmoes
2 appels
50 g Rozijnen Bakers@Home
Cakebeslag:
400 g cakemix Bakers@Home
200 g boter (kamertemperatuur)
4 eieren
Benodigdheden
1 taartvorm +/- 28 cm doorsnede
Deegkom
Garde
Weegschaal
Vork & mes
appelboor
Lepel
Bereiding
Boterdeeg
Meng de boter met de suiker door elkaar voor 1 à 2 minuten.
Voeg het ei toe en meng dit er door heen, daarna de bloem er door heen mengen tot er 1 geheel ontstaat.
Laat het deeg minstens een half uur rusten in de koelkast alvorens uit te rollen.
Appelvulling
Meng alle ingrediënten door elkaar tot alles heel goed door elkaar is verdeeld.
Cakebeslag
Roer de boter glad, voeg de eieren toe en meng dit 3 minuten door elkaar.
Voeg nu de cakemix toe en meng het geheel nog eens 2 minuten tot een glad beslag.
Afwerking
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spray de bakvorm in met bakspray.
Rol het deeg voorzichtig uit tot een dikte van 3 a 4 mm.
Bekleed de taartvorm met het uitgerolde deeg en snij het overtollige deeg aan de bovenzijde eraf.
Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van het deeg.
Meng de appelmoes met de rozijnen en het amandelpoeder.
Breng de vulling aan op het deeg.
Vul de taart verder met cakebeslag.
Schil de appels, verwijder het klokhuis, snij ze in 4 stukken en leg ze bovenaan op de taart.
Plaats het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak het gedurende 40 à 45 minuten gaar.
Laat de taart na het bakken een klein beetje afkoelen in de taartvorm zodat het boterdeeg verhard.
Na afkoeling wordt de taart als afwerking bestrooid met bloemsuiker.