Recepten
Gevuld vlechtbrood met luxedeeg
Ingrediënten
Deeg:
400 g luxebrood Bakers@Home
200 ml water (handwarm)
10 g gedroogde gist
1 ei
1 zakje amandelschaafsel Bakers@Home
1 zakje bloemsuiker Bakers@Home
Vulling:
100 g crème patissière Bakers@Home
250 ml melk
Benodigdheden
Weegschaal
Deegkom
Mengkom
Garde
Mes
Deegkrabber
Lepel
Bereiding
Vulling
Meng de banketbakkerscrème samen met de melk door elkaar.
Meng ongeveer 2 minuten met een garde tot een egaal geheel.
Deeg
Weeg alle ingrediënten af in een deegkom.
Meng het vervolgens 1 minuut op lage snelheid, en daarna 8 minuten op middelhoge snelheid tot een glad en egaal deeg.
Laat het vervolgens 15 minuten rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.
Rol het gistdeeg uit in een rechthoekige vorm en smeer er een laag banketbakkerscrème op.
Vouw het deeg in de lengte tweemaal dicht zodat er drie lagen deeg met 2 lagen vulling ontstaan.
Snij de deegband tweemaal volledig door zodat er 3 lange repen deeg ontstaan. Vorm hiermee een drievlecht.
Beleg de bakplaat met bakpapier en leg hierop het vlechtbrood.
Laat het 35 à 40 minuten rijzen onder een theedoek op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Na het rijzen, het brood voorzichtig bestrijken met een losgeklopt eitje en bestrooi het brood met de amandelschaafsel.
Bak het brood in het midden van de voorverwarmde oven van 200°C gaar voor 20 à 25 minuten.
Laat na het bakken het brood afkoelen op een rooster.
Als het brood koud is kunt u het nog bestrooien met bloemsuiker.