Gevuld vlechtbrood met luxedeeg


2 Vlechtbrood

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Weegschaal

  • Deegkom

  • Mengkom

  • Garde

  • Mes

  • Deegkrabber

  • Lepel

Bereiding

  • Vulling

  • Meng de banketbakkerscrème samen met de melk door elkaar.

    Meng ongeveer 2 minuten met een garde tot een egaal geheel.

  • Deeg

  • Weeg alle ingrediënten af in een deegkom.

    Meng het vervolgens 1 minuut op lage snelheid, en daarna 8 minuten op middelhoge snelheid tot een glad en egaal deeg.

    Laat het vervolgens 15 minuten rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.

    Rol het gistdeeg uit in een rechthoekige vorm en smeer er een laag banketbakkerscrème op.

    Vouw het deeg in de lengte tweemaal dicht zodat er drie lagen deeg met 2 lagen vulling ontstaan.

    Snij de deegband tweemaal volledig door zodat er 3 lange repen deeg ontstaan. Vorm hiermee een drievlecht.

    Beleg de bakplaat met bakpapier en leg hierop het vlechtbrood.

    Laat het 35 à 40 minuten rijzen onder een theedoek op kamertemperatuur.

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Na het rijzen, het brood voorzichtig bestrijken met een losgeklopt eitje en bestrooi het brood met de amandelschaafsel.

    Bak het brood in het midden van de voorverwarmde oven van 200°C gaar voor 20 à 25 minuten.

    Laat na het bakken het brood afkoelen op een rooster.

    Als het brood koud is kunt u het nog bestrooien met bloemsuiker.

Producten in dit recept


All-in luxebrood 2 kg

€ 9,39

All-in mix voor luxebrood

Droge gist 5 x 11 g

€ 2,36

Droge gist

Crème patissière 800 g

€ 7,39

Mix voor crème pâtissière

Amandelschaafsel 300 g

€ 7,02

Amandelschaafsel

Bakspray

€ 10,05

Spray voor al uw bakvormen